ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA
3
nov
ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA
Colegiul National „Samuel von Brukenthal”, Piata Albert Huet 5, Sibiu
3 noiembrie 2018, Ora 10:00

Info eveniment

1h 30 min.

10+ ani / suitable for children aged 10+ years

 

Flute Theatre

Marea Britanie / UK

 

ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

pentru copii cu tulburări de spectru autist și familiile lor

WORKSHOP FOR YOUNG PEOPLE WITH AUTISM AND THEIR FAMILIES

 

Din dorința de a empatiza și de a implica fără discriminare cât mai mulți tineri în procesele artistice oferite de Teatrul GONG, vă propunem un altfel de atelier de dezvoltare personală. Până la 15 copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist, alături de familiile lor, pot lua parte la acest atelier susținut de o echipă de actori profesioniști de la compania teatrală Flute Theatre din Marea Britanie. Experimentăm împreună jocuri senzoriale și un alt tip de dialog.

 

A fost extraordinar felul în care actorii au intrat în lumea filului meu în loc să aștepte de la el să pătrundă în a lor… M-am putut relaxa văzând că fiul meu este pe mâna unor persoane care chiar îl înțelegeau, care știau cum să lucreze cu cineva cu autism. La un moment dat, un actor a lovit un clopot și în liniștea care a urmat, toți participanții la joc au închis rând pe rând ochii și au urmat direcția sunetului. A fost un moment magic, splendid, iar toți cei din sală îşi concentrau atenția asupra fiecărui copil. Avea o încărcătură spirituală acea clipă, ca și cum se crease un spațiu sacru acolo, în care se catalizau schimbări”.

 

www.flutetheatre.co.uk

www.festivalultanar.ro

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles