MARIE, MARIE! (tribut Mariei Tanase)
MĂRIE, MĂRIE! (tribut Mariei Tănase)
Un spectacol de: Gabriela Neagu
 
DISTRIBUŢIE / PERSONAJE: Maria : Gabriela Neagu; Angela : Denisa Pintiuță; 
SCENOGRAFIA: Alin Gavrilă
PROIECŢII: Claudiu Mihăilescu
LUMINI : Mihai Părău
SUNET: Cătălin Scheau
CONCEPT VIDEO: Radu Nechit şi Anton Balint
ARANJAMENT MUZICAL: prof. Gheorghe Stoica
la acordeon: Dumitru Mihăilescu.
DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 0MIN 
Maria Tănase a fost și va rămâne un nume, o personalitate, un fenomen. Poate singura divă româncă veritabilă. Prin demersul meu artistic, pe care i-l aduc ca tribut, mi-am propus să realizez o reinterpretare a pieselor ei, plină de caldură şi sinceritate, să imprim propria mea personalitate artistică peste vibraţia de neegalat a mesajului original, pentru a transmite generaţiilor de azi muzicalitatea pătrunzatoare a creaţiilor ei, încărcată de sensibilitate şi dramatism.
Maria Tănase poate sta oricând pe acelaşi podium artistic alături de cele mai mari cântăreţe ale lumii. Viaţa ei seamănă izbitor cu cea a cântăreţei franceze, Edith Piaf, cu care poate păşi pe aceeaşi treaptă a genialitaţii.
Pasiunea cu care se dăruia publicului, trăirile-i sincere, charisma , vocea ei inegalabilă, modul în care s-a folosit de mesajul iubirii şi l-a transformat în artă populară pură, toate acestea m-au cucerit profund şi încerc să transmit mai departe "minunea, tragicul, tristeţea muzicii şi a iubirii" acestei veritabile cântăreţe, intrată de mult in legendă.
Gabriela Neagu
O oră despre viaţa artistei care a sfidat etaloanele de frumuseţe şi a cucerit inimile spectatorilor prin francheţea şi genuitatea interpretărilor sale. Un melanaj între strălucirea scenei, sinceritatea interviului şi autenticitatea vieţii casnice a Mariei Tănase, într-un spectacol multimedia, în care interpretarea live se împleteşte cu proiecţiile video.
Spectacol realizat în colaborare cu Departamentul de Artă teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu
EvenimentMARIE, MARIE! (tribut Mariei Tanase)
Data13 septembrie 2018, Ora 19:30
LocatieSala Studio din spatele Centrului Cultural „Ion Besoiu”, Sibiu
Bilet 25.00 lei
Pret redus elevi, studenti si pensionari 20.00 lei
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles