GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Sala Palatului, Strada Ion Campineanu Nr. 28, Bucuresti
12 iunie 2024, Ora 18:00

Info eveniment

SPECTACOL EXTRAORDINAR

GALA FOLCLORULUI ROMANESC

ANSAMBLUL FOLCLORIC PROFESIONIST BUSUIOCUL - 50 ANI DE CANTEC SI TRADITIE

12 IUNIE – ORA 18.00, SALA PALATULUI

 

Folclorul nostru este sufletul secular al romanilor iar cufărul purtat de acesta pe spatele timpului a adunat o zestre de nestemate nepieritoare, devenind simboluri ale identității noastre naționale.

"Căci nu există bucurii mai de preţ ca averea de cuget şi simţire inclusă şi păstrată cu sfântă grijă de-a lungul vremurilor în adâncul  sufletului românesc, al moşilor şi strămoşilor noştri.” Alexandru Vlahuță

Era nevoie de o gală a folclorului nostru care sa reamintească tuturor generațiilor cât de important este sa ne știm rădăcinile și sa ne vibreze inimile laolaltă ascultând muzica neamului nostru.

Folclorul romanesc este cel mai bogat din Europa. Nu are cum sa nu iti vibreze sufletul ascultând prin glasul artiștilor noștri murmurul izvorului de la munte, suierul coasei sau freamătul codrului.

Pe 12 iunie portile Salii Palatului din Bucuresti devin neincapatoare pentru un spectacol sarbatoare o adevarata Gala a Folclorului Romanesc in care celebram 50 ani de traditie ai Ansamblului „Busuiocul” din Bacau.

Cu o distributie de exceptie in care regasim mari nume ale folclorului romanesc impreuna cu solistii Ansamblului „Busuiocul” si corpul de balet condus de Gheorghe Vlase si Robert Costrovanu, acompaniati de catre orchestra „Busuiocul” dirijata de Victor Coman sub conducerea managerului Liliana Maria Vlase, aniversam intreaga activitate de jumatate de veac precum si folclorul romanesc.

Mariana Ionescu Capitanescu, Steliana Sima, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Elena Merisoreanu, Elisabeta Turcu, Mirela Vaida, Valentin Sanfira, Olguta Berbec, tanara speranta Natalia Popescu, Ruxandra Pitulice, Nicolae Datcu, Gheorghita Nicolae,  Saveta Bogdan, Fetele din Botosani, Marcela Fota, Ilie Caras, Constantin Gaciu si Taraful, Nicusor Iordan, Catalin Iancu, Silvia Timis precum si marii solisti ai Ansamblui Busuiocul – Mihaela Gurau,  Gabriela Comaneci, Paula Florescu si Georgiana Paduraru sunt cei care ne vor incanta sufletele si cu care vom dansa in seara de 12 iunie.

Ansamblul ”Busuiocul” este un brand greu de egalat la nivelul țării. Notorietatea s-a câștigat în timp prin prestația unor artiști inegalabili. Interesul cu care este întâmpinat pretutindeni îşi află, tară îndoială, explicaţia în statornica pasiune şi în talentul cu care acest colectiv artistic culege şi valorifică străvechiul patrimoniu de frumuseţe şi inedit al folclorului românesc. 

Ansamblu Artistic Profesionist ”Busuiocul” ajuns la venerabila vârstă de 50 de ani este una dintre cele mai importante si prestigioase instituții de folclor din România, care se bucură de o frumoasă popularitate pentru înalta ţinută interpretativă, pentru originalitatea şi diversitatea spectacolelor sale.

Ansamblul fiind de foarte mulți ani un ambasador al Bacaului în țară și peste hotare, şi-a cuprins în programele sale cele mai valoroase creaţii din zestrea folclorică a satelor străbătute de râurile Bistriţa, Tazlău, Trotuş şi Şiret.

Regia artistica este semnata de omul de televiziune Cosmin Man iar prezentatoare este inegalabila Gheorghita Nicolae.

Informații: 0745 171 770, 0722 408 143.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles