RECITAL CYPRIEN KATSARIS SI MANUEL FISCHER-DIESKAU – FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA
10
sep
RECITAL CYPRIEN KATSARIS SI MANUEL FISCHER-DIESKAU – FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA
Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, Cluj Napoca
10 septembrie 2021, Ora 19:00

Info eveniment

Atentie biletele PRESALE sunt valabile pana in 6 august!

Recital Cyprien Katsaris (pian) & Manuel Fischer-Dieskau (violoncel) la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

 

Festivalul Enescu la Cluj-Napoca prezintă recitalul extraordinar susținut de pianistul Cyprien Katsaris, acompaniat la violoncel de Manuel Fischer-Dieskau într-un dans al sunetelor.

 

  Cyprien Katsaris

Cyprien Katsaris, pianistul și compozitorul franco-cipriot, s-a născut la Marsilia și a început să cânte la pian la vârsta de patru ani. A câștigat de tânăr premii ca International Young Interpreters Rostrum - UNESCO (Bratislava 1977), Premiul I la Concursul Internațional Cziffra (Versailles 1974) și a fost singurul câștigător al premiului vest-european la Concursul Internațional Regina Elisabeta Belgiei din 1972. Cariera sa internațională majoră include spectacole cu cele mai mari orchestre din lume, printre care The Berlin Philharmonic, Deutsches Symphonie - Orchester Berlin, Vienna Chamber Orchestra și multe altele. Doi regizori de film celebri, Claude Chabrol și câștigătorul premiului Oscar - François Reichenbach, au realizat filme ale domnului Katsaris în cadrul unor concert live.

 

  Manuel Fisher-Dieskau

Manuel Fischer-Dieskau este unul dintre cei mai tonici interpreți la violoncel. Expresivitatea sa la nivel muzical reușește să depășească orice bariere și să dea viață într-un mod unic oricărei partituri.

 

Încă din copilărie, înconjurat de vocea tatălui său, legendarul bariton Dietrich Fischer-Dieskau, Manuel înțelege intuitiv de la o vârstă fragedă că a face muzică înseamnă întotdeauna o combinație de comunicare, împărtășire a emoțiilor și pasiune nemărginită. Având aceste principii în minte, ajunge violoncelist principal al orchestrelor de frunte sub bagheta unor dirijori importanți precum Günter Wand, Sir John Elliot Gardiner, Lorin Maazel, Sir Roger Norrington și mulți alții. Ulterior, joacă rolul de solist și partener de muzică de cameră a unor personalități importante. În 2007 este numit profesor de violoncel și muzică de cameră la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania. În 2018 a lansat alături de Connie Shih un album cu sonatele complete pentru violoncel de Ludwig van Beethoven, puternic apreciat de presa internațională.

 

Program:

Schumann - Adagio și Allegro op. 70,

Enescu - Trei melodii, aranjament pentru violoncel și pian (Le desert, Le galop, Soupir),

Enescu - Allegro în fa minor pentru violoncel și pian,

Brahms - Sonata nr. 2 în fa major pentru violoncel și pian op. 99

Reguli de participare:

Accesul copiilor cu vârstă cuprinsă între 0 și 7 ani este strict interzis.

Conform normelor în vigoare la acest moment, desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Este permis accesul în incinta evenimentului doar a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

A: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare  ( pentru a vă ușura accesul la festival, recomandăm să descărcați certificatul dumneavoastră de vaccinare, printr-o simplă generare de  pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/ ) ;

B: prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

C: prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

D: se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

Minorii până în 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Bilete cu 20% reducere pentru elevi, studenți și pensionari se vor vinde fizic la intrarea în sală, în ziua concertului, prin prezentarea documentelor justificative, în limita locurilor disponibile

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles