Colinde de Paste
27
apr
Colinde de Paste
Palatul National al Copiilor - Sala Mica, Bulevardul Tineretului 8-10, Bucuresti
27 aprilie 2024, Ora 17:30

Info eveniment

Atunci când auzim cuvântul “colinde” ne ducem cu gândul strict la sărbătorile de Crăciun și de Anul nou. Tradiția populară însă, nu s-a limitat doar la această perioadă și, desigur, într-o mai mica măsură, aduce în lumină creații de mare valoare inspirate din atmosfera sărbătorilor Pascale.

 

Concertul “Colinde de Paște” oferă un conținut muzical cu referire directă la Patimile și Învierea Domnului prin cântece alese din culegerea de colinde a lui George Breazul, în mare parte necunoscute publicului larg și compoziții semnate de Dan Vasilescu pe versuri de Traian Dorz și Mihai Hafia Traista.

 

Colaborarea dintre Dan Vasilescu, inițiatorul acestui eveniment, și Grupul “Chiril și Metodiu“ a luat naștere în urmă cu șapte ani lângă bisericuța cu același nume din campusul agronomiei și pentru prima dată, cu această ocazie, vor cânta alături de ei Natalia Pancec la vioara, concert maistru la Filarmonica București,  Mircea Marinescu la chitară bass și Ștefan Antohi, percuție.

Repertoriul va fi presărat cu texte alese din Evanghelii și din cărțile de cult, care vor fi recitate de actorul Darius Daradici.

 

Componența Grupului “Chiril și Metodiu” este următoarea: Natalia Nastas, Maria Medeea Popovici, Teodora Iordan, Petru Mihăilă, Rareș Tatomir, Toma Corcau, Sofian Nastas.

 

Dan Vasilescu: “Concertul de Colinde” este un concept unic pe piața muzicală și are ca punct de plecare albumul “Colinde de Paști - Astăzi cel Prealăudat”, pe care l-am lansat in 2015.

Este o mare bucurie pentru mine să vă prezint roadele muncii din acești ani și să cântăm împreună în acest format unui public mai numeros.

 

Vă așteptăm să fiți alături de noi si să împărtășim împreună bucuria și emoțiile unor daruri de mare preț moștenite din vechime, dupa cum însuși George Breazul menționează în culegerea sa de colinde:

 

“Pentru acest cuvânt, ne ducem cu gândul și ne îndreptăm rugămintea spre toți cei care știu cântecele și spre cei cunoscători ai meșteșugului muzicii, cari pot desluși versurile din semnele scrisului, ca sa se nevoiască a învăța și pe cei din jurule cântecele din cartea de față. Îndemnăm cu toată căldura mai ales pe cei mai mari să învețe pe cei mai mici să le cânte. Căci nu e datorie românească mai vrednică de a fi îndeplinită și nu e osteneală mai de folos, decât ca să facem părtași pe cei mai tineri, pe cei ce vin după noi, de bunurile sufletești moștenite din vechime, și să li le predăm lor ca pe o zestre de mare preț. “

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles