Iarna: Concert de Anul Nou 2019
31
dec
Iarna: Concert de Anul Nou 2019
Filarmonica de stat (Sala Thalia), Str. Cetatii , nr. 3-5, Sibiu
31 decembrie 2018, Ora 18:00

Info eveniment

Concertul de Anul Nou de la Sibiu: „Povești și dans”

A început numărătoarea inversă pentru zorii anului 2019

 

Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a zecea a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume mari ale scenei din România, dar și din Marea Britanie, vor crea pentru publicul sibian, și nu numai, o seară de poveste cu un program cu totul special.

Tema evenimentului din acest an este „Povești și dans”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie de la ora 18:00 și 1 ianuarie de la ora 18:00.

Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar.

Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu cu prilejul acestui eveniment aparte. Invitați vor fi îndrăgita solistă Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat artist al clarinetului.

Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Adela Floricioiu.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor J. B. Lully, E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, Gershwin, Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

 

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și face parte din proiectul „Anotimpuri 3”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”.

Proiectul „Anotimopuri 3” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Parteneri culturali: Exces Music, FIlarmonica de Stat Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Jidvei

 

Parteneri media: EnjoyTV, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Zile si Nopti, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Agentia de Carte, Romania Pozitiva

 

 

 

 

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2019 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles