From Sarah with love – Ana Maria Galea Quintet
14
nov
From Sarah with love – Ana Maria Galea Quintet
Teatrul Ariel, Targu Mures
14 noiembrie 2019, Ora 19:00

Info eveniment

„From Sarah with love” – Ana Maria Galea Quintet

 

Ana Maria Galea – voce

Daniel Csikos – pian

Vaughn Roberts (NZL) -  trompetă și aranjamente

Adrian Flautistu – contrabas

Iulian Nicolau – baterie

 

          Cel mai recent proiect al cântăreței și actriței Ana Maria Galea , „From Sarah with love” este dedicat jazz-ului clasic. Artista, alegând piesele din repertoriul uneia dintre cele mai cunoscute cântărețe de jazz din toate timpurile : Sarah Vaughn , cunoscută publicului ca „The Divine One” ”, aduce un omagiu celei care timp de mai multe decenii a surprins prin calitatile sale interpretative.

          Spectacolul, de o oră și douăzeci de minute prezintă atât teme celebre precum  „The man I love”  ( compusă de George Greshwin) sau „The shadow of your smile” ( compusă de Michele Legrand)  cât și teme mai puțin cunoscute precum „Speak low”  ( compusă de Kurt Weil)  sau „Solitude” (semnată de celebrul Duke Elington) în aranjamente originale semnate de muzicianul Neozeelandez Vaughn Roberts. De la swing la bossa- nova , la rumba sau acoustic- funk proiectul propune marcarea unor etape importante ale muzicii de jazz fără a fi inovativ sau experimental. Aproape toate temele prezentate sunt teme despre dragoste care vin să întărească convingerea că Ana Maria Galea este o cântăreață eminamente lirică care dispune în același timp de forță, acuratețe intonativă și expresivitate.

          Ana Maria Galea a ales pentru acest proiect muzicieni valoroși , activi pe scena națională și internațională. Pianistul Daniel Csikos care face parte aproape constant din grupurile care o acompaniază pe solistă , Adrian Flautistu cunoscut publicului din proiectele de la Teatrul Act coordonate de bateristul Vlad Popescu dar și din colaborările cu muzicieni români și străini, Iulian Nicolau poate cel mai versatil baterist al generației sale implicat atât în proiecte tradiționale , de jazz standard, dar și în formule experimentale de free jazz și nu în ultimul rând trompetistul și aranjorul Vaughn Roberts, muzician neozeelandez , nominalizat alături de grupul "One O'Clock Lab” la celebrele premii Grammy, autor de aranjamente pentru artiști precum Will Martin, Midge Marsden, Frankie Stevens, The Beatgirls, The Ladykillers (Tina Cross, Jackie Clarke, Taisha and Suzanne Lynch.)

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles