QUEENClassics by Vlad Maistorovici
24
apr
QUEENClassics by Vlad Maistorovici
Luceafarul (ex CinemaPro), Blvd. I. C. Bratianu nr 6, Bucuresti
24 aprilie 2018, Ora 19:00

Info eveniment

QUEENClassics by Vlad Maistorovici

Stagiunea SalutCULTURA! prezintă în luna aprilie un concept foarte popular în întreaga lume și anume, concertele classics crossover.

Un nou produs marca Orchestra Simfonică București, concertul “QUEENClassics by Vlad Maistorovici” va avea loc pe 24 aprilie 2018 la Sala CinemaPRO din București avându-i ca intepreți pe Orchestra Simfonică București, Vlad Maistorovici și invitații lor.

Începând cu ora 19, concertul “QUEENClassics by Vlad Maistorovici” va fi o întoarcere în lumea muzicii celebrului Freddie Mercury, solistul formației The Queen. ”O seară de o clasă impecabilă” (Wales Arts Review), proiectul QUEENClassics by Vlad Maistorovici este “un amestec genial de ritmuri pop și sonorități clasice. Divertisment de calitate dublat de muzicalitate de top” (Zofinger Tagblatt). Melodii celebre ca Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Bycicle Race, Love Of My Life, Flash, Play The Game, We Are The Champions, Who Wants To Live Forever, It's A Hard Life sunt reinventate în variantă instrumentală. “Ca violonist-dirijor, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” (Wales Arts Review)

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat.

În calitate de Ambasador Cultural al Romaniei, Orchestra Simfonica Bucuresti a fost prima institutie muzicală din Romania care a fost invitată, alături de dirijorul francez Benoit Fromanger, să facă un turneu în America latină unde a concertat în 7 dintre cele mai importante săli de spectacol de pe acest continent. În 2017, datorită succesului înregistrat, orchestra a fost reinvitată în America de Sud.


QUEENClassics by Vlad Maistorovici, extrase de presă

  • “Un amestec genial de ritmuri pop și sonorități clasice. Divertisment de calitate dublat de muzicalitate de top” Zofinger Tagblatt
  • “Ca violonist-dirijor, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” Wales Arts Review
  • “circuite fascinante de la zgomot la armonie și înapoi” The Daily Telegraph
  • ”Publicul a petrecut o seară de o clasă impecabilă” Wales Arts Review

Vlad Maistorovici, violonist-dirijor

  • “un violonist complet” Musicweb International
  • “plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete” The Classical Reviewer
  • “Maistorovici atinge o notă aparte” The Daily Telegraph

“Ca violonist-dirijor, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” (Wales Arts Review), iar muzica sa orignală ”atinge o notă aparte” (The Daily Telegraph). Vlad Maistorovici are o activitate internațională ca solist și muzician de cameră, cu un repertoriu care se întinde de la Bach la Turnage, prin Enescu și Freddie Mercury. Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști de talie mondială.
Ca solist concertist, interpretările lui Vlad Maistorovici se bazează pe ”siguranță tehnică, dublată de diponibilitatea artistică de a împinge barierele până ce ies scântei” (Musicweb International despre debutul său la Wigmore Hall Londra). Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Wigmore Hall Londra, Salle Flagey Bruxelles, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din Sankt Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Român, în compania unor prestigioase orchestre ca European Union Chamber Orchestra, Lausanne Chamber Orchestra, South Bank Sinfonia, Sinfonia Cymru Cardiff, Orchestra de Cameră Radio București. Este invitat al festivalurilor internaționale, cum ar fi Verbier Festival, St. Prex Festival, Newbury Spring Festival, Spoleto Festival, Enescu Festival, Festivalul SoNoRo. Credincios interpret al moștenirii marilor compozitori ai trecutului, violonistul nu se oprește la a interpreta repertoriul tradițional de muzică clasică. Ca membru fondator al Mercury Quartet din Londra a generat comenzi de noi lucrări ale celor mai talentați compozitori ai generației, ca Mark Simpson, Steven Daverson, Charlotte Bray, Edmund Finnis, Laurent Durupt, Diana Rotaru dar și ale maeștrilor consacrați ca Mark Anthony Turnage, Jonathan Cole și Dan Dediu. Albumul Mercury Acoustic, produs de Gabriel Prokofiev și lansat în 2010 de casa de discuri NonClassical Londra exploră improvizații și colaborari cu mai mulți DJ europeni. În sezonul 2012-2013, a ocupat postul de solist al ansamblului Contrechamps de la Geneva.
”Atrăgătoare și răsunătoare” (Musical America), plină de ”contraste vii” (London Financial Times) și caracterizată prin ”plasticitate a exprimării”, muzica sa originală figurează în repertoriul unor orchestre și artiști de talie mondială. Reflectând experiența sa de interpret, compozițiile sale sunt la fel de diverse ca și artiștii și instituțiile pentru care au fost comandate: de la ”minunatul vârtej de sunete” (The Classical Reviewer) din Halo pentru orchestră (comanda London Symphony Orchestra și înregistrată sub bagheta lui François-Xavier Roth), sau dadaismul ironic din REM_X (Vis cu vampiri) (comandă a festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi), la rapsodicul Concert Transilvan (prezentat în premiară de Dmitry Sitkovetsky și orchestra de cameră New European Strings), Maistorovici ”atinge o notă aparte” (The Daily telegraph). La vârsta de 17 ani a fost cel mai tânăr câștigător al Concursului de Compoziție George Enescu 2003 cu cvartetul de coarde Night Music. În 2014, proiectul Night Music: the chamber works of Vlad Maistorovici a fost reluat cu video-mapping în cadrul Festivalului Internațional Amadeus de la Sibiu/Hermanstadt, sub directoratul lui Christian Badea.
Născut în Ploiești (1985), a fost elev al Liceului de Artă Carmen Sylva, unde a studiat cu Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch, a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Royal College of Music unde a studiat vioară cu Felix Andrievsky și compoziție cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la București. În paralel a studiat repertoriul cameral cu Bruno Canino la Florența. Și-a desăvârșit studiile cu legendarul violonist Pierre Amoyal la Conservatorul din Lausanne, unde a absolvit cu restigioasa diplomă de Master Solist. În ciuda tinereții sale, experiența sa a fost recunoscută prin invitații de a susține masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stokholm, Dartington International Summer School, King's College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.
În 2015 a fondat "vibrate!festival" la Brașov, un eveniment internațional anual care explorează modalități de a împrospăta experiența ascultării muzicii clasice. Prilej de întâlniri unice ale artiștilor inovatori de talie internațională, festivalul se adresează unui segment larg al publicului prin programe eclectice și proiecte multidisciplinare în spații consacrate și alternative.

Robin Green, pian

”O atingere fină și un ton antrenant.” (The Strad Magazine)

Robin Green se bucură de o carieră bogată ca solist, muzician de cameră și dirijor. Primul CD a lui Robin, Dialog cu Mozart, cu violonistul austriac Daniel Auner, lansat la studioul Gramola, a fost Alegerea editorilor revistei Strad Magazine în decembrie 2014. Robin a susținut recitaluri în multe dintre cele mai importante săli de concert din întreaga lume, inclusiv Wigmore Hall și Vienna Musikverein. Aparițiile sale în festivaluri includ Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Interlaken Classics Festival, Davos Young Artists Festival, International Musicians Seminar Open Chamber Festival la Prussia Cove, Pharos Trust, festivalul Radio France de la Montpellier și Festivalul Jardin Musicaux. Robin a participat la rezidența de la festivalul Vale of Glamorgan, care a culminat într-o interpretare a The People United Will Never Be Defeated de Rzewski. Wales Arts Review a scris: ”Green a răspuns minunat provocării, demonstrând o maturitate a viziunii care i-a contrazis vârsta și a meritat pe deplin aplauzele la scenă deschisă pe care le-a primit.” Ca solist, Robin a regizat o interpretare la pian a concertului coregrafic a lui Francisc Poulenc, Aubade împreună cu European Union Youth Orchestra. Alte momente importante includ concertul Matinu Double, cu Sinfonia Cymru și Camerata Nordica la Small Nations Big Sounds Festival. Împreună cu pianistul Antonie Fançoise, Robin face parte din duo-ul de pian Françoise-Green piano duo. Duo-ul a câștigat premiul I la competițiile muzicale Royal Overseas League Chamber și Concours Nicati în Elveția, cât și premiul al doilea la competiția internațională pentru duet Schubert. Duo-ul a înregistrat cu Primae Facie și studiourile Claves, și în 2016 a participat într-o rezidență la St John's Smith Square, în Londra. Muzician de cameră pasionat, Robin a colaborat cu Gordan Nikolitch, Michael Collins, Thomas Carroll, Rolf Hind, Cavalieri String Quartet, membri ai Zehetmair Quartet, Vienna Piano Trio, Llyr Williams, Rambert Dance Company și Mercury Quartet, unde este dirijor invitat. Fost câștigător al bursei Leverhulme Chamber la Royal College of Music, Robin este acum profesor de pian la Royal Welsh College și Royal Academy of Music. În completarea studiilor sale de la Royal College of Music și Mozarteum din Salzburg, el a participat la masterclass-uri cu Vladimir Ashkenazy, Menahem Pressler, Ivry Gitlis, Ferenc Rados, Stephen Kovacevich, Dénes Várjon, Imre Rohmann și Rainer Schmidt. Robin este fost pianist în cadrul European Union Youth Orchestra, câștigător al Chairman's award.

Harry Cameron Penny, clarinet

”...virtuozitate unică... ” (The Independent)

Harry a absolvit Royal College of Music în 2011 și de atunci s-a bucurat de o carieră variată, care cuprinde muzică orchestrală și în genul specific londonez ”west-end”, muzică contemporană cât și angajamente muzicale în muzica de cameră și ca solist. În cadrul orchestrei, el a cântat cu Royal Philharmonic, Bournemouth Symphony, London Contemporary și Mozart Festival Orchestras și în spectacolul de la London West End Wicked. În 2013 a avut debutul la Wigmore Hall sub auspiciul Park Lane Group - interpretând Cvintentul pentru Clarinet a lui Mozart și premiera londoneză a Cvintetului lui Francisco Coll cu Benyounes String Quartet. În 2014 el participă ca solist în Bridgewater Hall pentru Manchester Midday Concerts Society. El interpretează de asemenea Derivations a lui Morton Gould’s la Blackheath Concert Halls, alături de dirijorul Michael Collins. Harry a oferit recitaluri la evenimente prestigioase și festivaluri, inclusiv Purcell Room, Wigmore Hall, Kings Place, St Martin in the Fields, Bath Pum Rooms, St James’ Picadilly, Jardin Musicaux și Festivalul Cheltenham. Muzica sa a fost difuzată la Radio Suisse Romande, Radio Romania și Alpha TV și a înregistrat sesiuni muzicale pentru Bollywood și artiști de muzică pop din studiourile Sony BMG. În 2011 și 2012, Harry a colaborat și a cântat alături de Nigel Kennedy și Civntetul său la St. Prex Classics în Elveția. Harry a fost distins cu Richard Carne Junior Fellow for Individuals la Trinity Laban, între 2013 și 2014 - o distincție care l-a pus în ipostaza de a susține clase de clarinet, de a da concerte și de a lucra atât în muzica de cameră cât și cu studenți compozitori. Harry este membru al Mercury Quartet.

Christian Elliott, violoncel

Christian Elliott este un foarte apreciat violoncelist, ca solist, muzică de cameră și de orchestră. A fost numit recent șef de partidă al Irish Chamber Orchestra și este violoncelist în cadrul Zehetmair Quartet și Phoenix Piano Trio. Christian s-a alăturat Cvartetului Zehetmair în martie 2014, o formație ce interpretează cvartetele de coarde din memorie, alături de care a apărut la cele mai prestigioase locații și festivaluri de muzică din Europa. Prima sa înregistrare cu Phoenix Piano Trio este intitulată "1840's Leipzig", în care sunt prezentate lucrările lui Robert și Clara Schumann, Brahms și Mendelssohn. El va înregistra, de asemenea, muzica scrisă de Beethoven pentru violoncel și pian alături de pianistul Robin Green. Rezident în Edinburgh, Christian este membru fondator al Cvartetului Raeburn, care interpretează pe instrumente clasice de epocă. De asemenea și compozitor, Christian și-a prezentat propria compoziție pentru sextet de coarde la Wigmore Hall în iulie 2012, comandat de Steven Isserlis pentru a aniversarea de 40 de ani a "Prussia Cove International Musicians Seminar". Alte comenzi includ o lucrare dedicată doamnei Francoise-Green Piano Duo și o lucrare pentru solo viola dedicată doamnei Ruth Killius, prezentată pe cel mai recent disc solo al său.

Ferencz Áron, percuție

Ferencz Áron s-a născut pe 17 iunie 1990 în Sfântul Gheorghe, din România. La vârsta de 12 ani el a început să i-a lecții la tobă în Școala de Arte a orașului său natal. A studiat bazele cântatului la tobă și ritmul timp de trei ani sub îndrumarea lui Kertész János. În următorii ani el a cântat în trupe locale de muzică rock. A făcut cunoștință cu percuția cu ajutorul muzicii alternative și electornice în vara lui 2007. A descoperit minunata lume a muzicii etno, în special pattern-urile ritmice insolite ale Balcanilor. S-a întâlnit de asemenea cu muzica genurilor progressive, funky și soul. 2007 a fost anul în care a pus bazele unei colaborări excelente între Asociația pentru muzica Jazz din Ungaria și peisajul muzicii jazz a orașului natal. Din această relație a evoluat Tabăra de Jazz de la Sfântu Gheorghe, unde personalități ale muzicii jazz din Ungaria ca și profesori de la Academia de Muzică Liszt Ferenc l-au introdus pe Ferencz într-o cu totul altă lume a muzicii. În afara setului de tobe, Ferencz cântă la toate tipurile de instumente de percuție (Cajon, Djembe, Conga, Darbuka, Udu) și de asemenea la tobe electornice.

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles