Pe Aripile Muzicii
28
mar
Pe Aripile Muzicii
Luceafarul (ex CinemaPro), Blvd. I. C. Bratianu nr 6, Bucuresti
28 martie 2018, Ora 19:00

Info eveniment

Orchestra Simfonică Bucureşti continuă Stagiunea Salut CULTURA! cu un concept foarte popular în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, având o tradiţie de peste 100 de ani, concertele pentru întreaga familie.

Un nou produs marca OSB, concertul “Pe Aripile Muzicii” va avea loc pe 28 martie la Sala CinemaPRO din București avându-i ca protagonişti pe Orchestra Simfonică București, dirijorul principal, Maestrul Jin Wang și solistul invitat, violonista Simina Croitoru.

Începând cu ora 19, concertul “Pe Aripile Muzicii” va fi o călătorie fascinantă în lumea muzicii de film. Publicul va avea ocazia să audieze coloane sonore din filme celebre, premiate și apreciate în întreaga lume, precum: “The Godfather”, “The Magnificent 7″, “Once Upon a Time in America”, “Zorba, the Greek”, “ Cabaret”, “The Mask of Zorro”, “Dirty Dancing” sau “Singin’ In The Rain”. Ennio Morricone, Nino Rota, Elmer Bernstein, Henry Mancini, James Horner, sunt doar câteva nume de compozitori renumiți de muzică de film, ale căror capodopere vor fi interpretate în cadrul acestui spectacol.

Dintre cele mai cunoscute teme muzicale dezvăluim celebrele “Schindler’s List” şi “Scent of a Woman”.

Stagiunea SalutCULTURA! reprezintă primul sezon concertistic al Orchestrei Simfonice București, o serie de concerte eveniment cu caracter lunar. Ediția 2018 omagiază Centenarul Marii Uniri de la 1918. Lucrări celebre ale compozitorilor români vor fi prezente în deschiderea programului fiecărui concert interpretat de Orchestra Simfonică București, alături de un repertoriu atent selectat și dirijat de noul dirijor principal, artistul austriac de origine chineză, Maestrul Jin Wang.

In calitate de Ambasador Cultural al Romaniei, Orchestra Simfonica Bucuresti a fost prima institutie de gen din Romania care a fost invitata, alaturi de dirijorul francez Benoit Fromanger, sa faca un turneu in America latina unde a concertat in 7 dintre cele mai importante sali de spectacol de pe acest continent. In 2017, datorita succesului inregistrat, Orchestra a fost reinvitata in America de Sud.

Sub bagheta dirijorului austriac de origine chineza, Jin Wang, Orchestra Simfonica Bucuresti a sustinut 20 de concerte in cadrul primului sau turneu in Republica Populara Chineza, devenind astfel prima orchestra simfonica din Romania care a concertat în cadrul unui turneu de anvergură dupa 1990 în Shanghai, Nanjing, Hangzhou, Wuxi, Changzhou, Suzhou.

Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, Ponsa, Texcargo, EVconnect.ro
Parteneri media: Radio Clasic, MediaAdvertising

Jin Wang
Distins muzician şi dirijor, Jin Wang a studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing şi apoi la Academia de Muzică din Viena, având şansa de a se perfecţiona de-a lungul timpului cu reputaţi maeştri ai baghetei printre care se numără Leopold Hager, Vaclav Neumann, Peter Eötvös, Richard Österreicher, Zubin Mehta şi Leonard Bernstein. A repurtat numeroase succese şi a obţinut premii în cadrul unor competiţii internaţionale dintre care amintim: „Fittelberg” – Polonia, „Muzica secolului XX” – Austria, „Budapest Television” – Ungaria, „Dinu Niculescu” – România, „Primăvara la Praga” – Cehia, „Nikolai Malko” – Danemarca, „Arturo Toscanini” – Italia. A fost invitat la pupitrul unor prestigioase orchestre precum Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Royal Philharmonic Orchestra din Londra, Orchestra „Toscanini” din Italia, Orchestra Naţională din China, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică „Yomiuri” din Tokyo, precum şi al altor ansambluri de profil din Praga, Stockholm, Bergen, Copenhaga şi Berlin. De asemenea, a fost invitat al Filarmonicii de Stat din Moravia, al Filarmonicii Janáček”, a dirijat la Opera Naţională din Finlanda şi Opera Comică din Berlin, precum şi la Orchestra Naţională Radio din România; este director artistic al ansamblului „Schubert Sinfonietta”, iar în stagiunile 2006-2008 a fost director atât al Filarmonicii cât şi al Operei din Würzburg.
Simina Croitoru
Născută la Bucureşti în 1990, într-o familie de muzicieni, Simina Croitoru s-a dovedit de foarte tânără un talent ieşit din comun. Îndrumată de părinţii săi, Ioana şi Gabriel Croitoru, la vârsta de şapte ani cucereşte premiul I la concursurile internaţionale "George Enescu" de la Tulcea şi "Citta di Stressa" din Italia.
Simina Croitoru obţine premiul I la toate Olimpiadele şi concursurile naţionale la care a participat ("Paul Constantinescu", Ploieşti, 1997, "Sigismund Toduţă", Cluj-Napoca, 1998, "Garabet Avachian", Bucureşti, 2002, "Lira de Aur", Suceava, 2003, "Mihail Jora", Bucureşti, 2005), precum şi la numeroase concursuri internaţionale ("Jeunesses Musicales", Bucureşti, 1999, "Rovere d'Oro", San Bartolomeo, 2003, "W.A.Mozart", Târgovişte, 2004, "Cornelia Bronzetti", Câmpina, 2005 etc.). A susţinut recitaluri pe marile scene bucureştene (Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de muzică, Sala Radio , Fundaţia C.I.Drăgan ş.a.), dar între anii 1998- 2010, a avut şi numeroase apariţii în concert, alături de mari orchestre naţionale şi internaţionale (Orchesta Simfonică "Bucureşti, Orchestra Simfonică "Sonderhausen", Germania, Orchestrele Filarmonice din Braşov, Oradea, Ploieşti, Galaţi, Sibiu, Tg. Mureş, Cluj, Bacău, Botoşani, Craiova, Arad, Suceava, Râmnicu Vâlcea. A participat, de asemenea, la o serie de turnee artistice si a sustinut concerte televizate în Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia.
Actualmente doctorand, Simina Croitoru este absolventă a Universității Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat vioara cu tatăl său, profesorul Gabriel Croitoru. Școlii românești bucureștene de interpretare Simina Croitoru i-a adăugat un an de studii la Academia de Muzică "Franz Liszt" din Weimar.
Apariţiile sale pe scenele de concert au fost elogios comentate de Critica de specialitate: "Tînăra violonistă a luat de la părinţii săi toate esenţele tari – măiestria tehnică, expresivitatea, curajul expunerii în public, forţa şi farmecul seducţiei. Cu o personalitate aproape deplin formată şi manifestată ofensiv şi închegat, Simina Croitoru reprezintă viitorul şcolii româneşti de vioară" (Mihai Cojocaru, "Observatorul Cultural")

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles