Garana Jazz Festival 2017
Gărâna Jazz Festival anunță cea de-a 21-a ediție ce va avea loc între 6 și 9 iulie 2017 în Munții Semenic, județul Caraș-Severin. După sărbătorirea a două decenii de festival, Gărâna continuă să consolideze pasiunea și nevoia de jazz sub cerul liber, cultivând libertatea muzicii live în mijlocul naturii, așa cum a făcut-o din 1997 până-n prezent. 

Jazz-ul s-a auzit pentru prima dată la Gărâna în 1997, într-un jam session improvizat de prieteni în Hanul La Răscruce. Povestea a continuat în următorul an și în următorii 20 de ani, transformând un sat din Munții Semenic în locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est.

Trei elemente fac din Gărâna Jazz Festival o experiență de festival unică: muzica, oamenii și locul. În munții Semenic natura e sălbatică, la fel ca muzica care răsună dintre corturi. Două decenii de festival au cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai înaltă calitate și au găzduit concerte legandare de jazz nordic, american, oriental, occidental sau românesc. Totul în spiritul unei liberătăți aparte care definește identitatea celor prezenți an de an la Gărâna, considerat un fel de ”Woodstock” contemporan. Vremea capricioasă și locul special nu diminuează cu nimic atmosfera, dimpotrivă, chiar îi ambiționează pe participanți să-si dorească să facă parte dintre cei, nu puțini, “aleși”.

Program:

Joi, 6 iulie
● Tonbruket (Suedia)
● David Torn • Sun of Goldfinger (USA)
● Wolfgang Muthspiel Quintet (Austria)

Vineri, 7 iulie, main stage
● Melt Trio (Germania)
● Hà Nôi (Vietnam, France)
● Vasil Hadžimanov Band (Serbia)

Sâmbătă, 8 iulie, main stage
● Bill Frisell Trio (USA)
● Omar Sosa Quarteto AfroCubano (Cuba)
● Håkon Kornstad Quartet (Norvegia)
● Marius Preda Quartet (România, Olanda, Italia)

Duminică, 9 iulie, main stage
● Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet (Italia, Polania)
● John Scofield Überjam Band (Usa)
● Bobo Stenson Trio (Suedia)

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al festivalului www.garana-jazz.ro și pe pagina de Facebook @GaranaJazzFest.
EvenimentGarana Jazz Festival 2017
Data 6 - 9 iulie 2017
LocatiePoiana Lupului, Sat Garana
Abonament 6 - 9 iulie 300 lei
Bilet 6 iulie 85 lei
Bilet 7 iulie 85 lei
Bilet 8 iulie 85 lei
Bilet 9 iulie 85 lei