R.U.R. (Rossum's Universal Robots)


R.U.R. (Rossum’s Universal Robots) 

 

Regia: Vlad Cristache

De: Karel Čapek

 

Asistent regie: Emőke Boldizsár

Scenografia: Andreea Tecla, Mădălina Niculae

Coregrafia: Ștefan Lupu

Dramaturgia: Fabiola Eidloth

În distribuție: Valentin Späth, Anca Cipariu, Daniel Plier, Daniel Bucher, Renate Müller-Nica, Ali Deac, Emőke Boldizsár, Fabiola Petri, Robert Fekete, Adrian Neacșu, Cristina Blaga, Veronica Arizancu, Eduard Pătrașcu, Pali Vecsei, Cristian Iordan, Flavius Haiducescu, Gabriel Popescu, Andrada Oltean, Larisa Miskolczi, Andrei Suveica, Alexandrina Grecu, Darius Prodan, Alis Pelle, Cezara Crețu

Cu sprijinul: AS. MED. PR. Andrei Mihu

 

 

Spectacol nerecomandat celor sub 14 ani. 

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză. 

Durată: 1h 40min

Data premierei: 02.02.2018

Titlu original: R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)

 

Cu sprijinul Forumului Democrat German Sibiu. 

 

„R.U.R. e un spectacol de teatru science-fiction, o privire către un viitor distopic în care obsesia noastră pentru progres tehnologic ne duce spre ruină. E primul text care a avansat ideea că societatea va reuși să creeze inteligență artificială, replici mecanizate ale oamenilor care vor lucra în locul nostru. O societate cu stăpâni și sclavi, în care omul se joacă de-a Dumnezeu și creează utilaje cu suflet.

Am încercat să generăm pe scenă o lume a viitorului aflată în pragul apocalipsei, o lume care vorbește despre noi azi, despre o societate sterilă, lipsită de afect, de compasiune, obsedată de rezultate, de cifre și aproape deloc de spirit. O societate populată de oameni-roboți și de roboți-oameni, în care treptat-treptat îți pierzi identitatea.

Spectacolul e gândit ca o instalație-concert, având ca soundtrack muzica trupei Kraftwerk, părinții muzicii electronice. E un show ludic, un colaj postmodern din toate clișeele stilistice din filmele și cărțile SF care mi-au excitat imaginația în copilărie.

Însă, prin toată această compilație de excentricități întunecate și entertaining, R.U.R. încearcă să răspundă la o întrebare filozofică esențială... Ce te face să fii om?” (Vlad Cristache)

 

 

EvenimentR.U.R. (Rossum's Universal Robots)
Data20 septembrie 2018, Ora 19:00
LocatieTNRS – Sala Mare, Sibiu
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles