DUELUL HITURILOR

“DUELUL HITURILOR”, IN 5 CONCERTE, CU PIESE DE COLECTIE

BZN, primul nume confirmat in aceasta “intrecere” muzicala oldies but goldies.

RICKY DANDEL, amfitronul intregului spectacol!

 

In aceasta toamna vom deschide portile unui “duel” muzical de marca. Primul nume inscris in acest “concurs al hiturilor” oldies but goldies este indragita formatie BZN, ce incanta de fiecare data publicul roman cu piesele lor.

In comunicatele viitoare, vom dezvalui si celelalte 4 nume ce vor urca pe scena alaturi de celebra formatie olandeza, totul sub “bagheta” si aparitia inconfundabila a lui Ricky Dandel.

Editia de anul acesta “DUELUL HITURILOR” va avea loc pe data de 29 noiembrie, la Sala Palatului, incepand cu ora 20.00!

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:.

             CATEGORIA I – 349 lei

             CATEGORIA II – 249 lei

             CATEGORIA III – 149 lei

             CATEGORIA IV – 99 lei

Anul trecut, BZN s-a gasit in turneul din Africa de Sud si a sustinut peste 100 de concerte in Belgia si Olanda. Tot in 2017, BZN a calatorit in Grecia impreuna cu 750 de fani, pentru un concert absolut remarcabil.

Solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator si show-man, Ricky Dandel este considerat unul dintre primii 10 cei mai cunoscuți sibieni, alaturi de personalitati celebre ale culturii romanesti, precum: Aurel Vlaicu, Emil Cioran, Octavian Goga sau Samuel von Brukenthal.  Atunci cand eu cant, nu am varstă, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir", declarat Ricky Dandel.

 

 

DESPRE RICKY DANDEL

Ricky Dandel, nascut pe 30 septembrie 1952, la Sibiu, este solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator si show-man.

In anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Sibiu, secția engleza-germana. Este absolvent al Academiei de Comert, secția marketing. In 1967 înființează la Sibiu trupa beat-rock “Solaris”, alaturi de care pleaca in mai multe turnee în Transilvania. Cu această trupă debutează in televiziune. În 1971, casa de discuri Electrecord îi editează primul maxi-single și un an mai tîrziu pe următorul album, ambele cu compoziții proprii.

În anii 1974 și 1976 participă la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu cu recitaluri în compania formației Erik Manyak. În 1988, la concursul Melodii 88 obține o mențiune pentru piesa “Cu tine”. În 1982 obține un premiu de creație la Cavan International Song Contest din Irlanda și revine pe scena festivalului în 1990.

În 1989 se stabilește în Germania. Pana in 1996 este artist liber profesionist si docent liber-profesionist pentru marketing, retorică și Business English, iar din 1997 este profesor de engleză și germană la Munchen.

Este deținătorul titlului academic MA (Magister Artium) pentru limba engleză al Ministerului de Cultură și Învățământ din Bavaria, Germania. În 2005 susține examenul de doctorat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și obține titlul academic de Doctor în filologie (magna cum laude) la Catedra de Studii Britanice si Americane.

În 1990 Ricky Dandel devine membru al Uniunii Compozitorilor din Germania și membru GEMA, în calitate de compozitor, textier si editor muzical (Rick’s Music).

1981sustine un recital la Festivalul International “Intertalent” din Praga, iar in 1990 un drecital la Festivalul International de la Cavan, Irlanda. Susține recital la festivalul internațional „Cerbul de aur” în deschiderea concertelor Sister Sledge din 1992 și Jerry Lee Lewis din 1994. În 1992-1994, 1996, 2001 este prezentator la cinci ediții ale festivalului de la Brașov. În 1993 este președintele juriului internațional al Festivalului de la Vilnius, Lituania unde susține și un recital. În 1994 prezintă și are recital la Festivalul Internațional „Orfeul de Aur” din Bulgaria alaturi de Toto Cotugno.

În 1995 este moderator si sustine un recital la „International Pamukkale Music &Culture Festival” din Turcia. În 2000 si 2008 este gazdă și prezentator la Festivalul Callatis de la Mangalia, avându-l ca invitat pe Chris Norman. În 2002 este moderator al Festivalului Internațional „The Golden Magnolia” din Baton Rouge, Louisiana SUA. În 1999 discul single „Du bist mein Licht”, creație proprie deține patru săptămâni locul I în topul Bavariei la „Deutsch Schlagerparade” difuzat pe postul de radio Bayern 1.

În 2002, septembrie CDul „Mein Truck fahrt immer weiter/ This Good Old Truck” ajunge pe locul I în același context.

În 2002 înregistrează un CD cu celebre hituri country și country-rock, reorchestrate, în duet, cu superstaruri ale genului: Percy Sledge, Wanda Jackson, Aaron Neville, Freddy Fender, etc. În 2002 și 2003 semnează alături de fiul său majoritatea pieselor muzicale din filmul artistic „Deadline-Das Musikill”.

Discografie:

  • 1970: Ricky Dandel (EP 1)
  • 1971: Ricky Dandel (EP 2)
  • 1983: Yes this is me
  • 1988: Cu tine
  • 1990: Dann lass ich Dich geh’n
  • 1994: Shut up
  • 1995: Personal Hits
  • 1998: Wenn Träume eine Reise machen
  • 1998: The best of Ricky Dandel
  • 1999: Du bist mein Licht/ Bring back your light
  • 1999: Diese Nacht der Nächte/ Night of the Millennium
  • 2002: Mein Truck fährt immer weiter/ This is good ol’truck
  • 2004: Soundtrack pentru filmul artistic “Die to Live –Das Musikill”
  •  2005 Country rock hits “Ricky Dandel and Friends”

 

DESPRE BZN

In vara lui 1965, se pun bazele formatiei BZN. Grupul a devenit foarte popular în Ţările de Jos si in zone destul de indepartate,  cum ar fi Africa de Sud şi Asia. După 42 ani de cariera muzicala, 42 de albume, pe 16 iunie 2007, povestea BZN, artistii celui de mai de succes band din Tarrile de Jos, isi va incheia activitatea.

Cariera muzicala au inceput-o in 1966, in orasul natal Volendam, ca promotori ai genului pop-rock, cu influente britanice. Formula de inceput  era compusa din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitara), Evert Woestenburg (chitara), Jan Tuyp (bass) si Gerrit Woestenburg (percutie). Dupa putin timp, au schimbat genul, abordand de aceasta data hard-rock-ul. Suferind cateva schimbari de componenta, au inceput sa cante pop comercial, vocalista Anny Schilder avand un cuvant greu de spus in aceasta privinta. Aceasta formula a fost cea care le-a adus succesul de casa, in timp ei devenind cea mai populara formatie olandeza a tuturor timpurilor.

Primul single cu succes de casa a fost “Mon Amour”, rezistand foarte multe saptamani pe locul 1 in topul olandez. Astfel, faima lor a depasit curand granitele, mai ales ca versurile lor erau in limba engleza.

In iunie 2007 in Ahoy „- Jan Keizer, Carola Smit, Jack Veerman, Ian Tuijp, Dick Plat şi John Meijer vor depana cele mai frumoase, cele mai preţioase, cele mai remarcabile şi mai amuzante amintiri în Hollands Noord Dagblad. Aceste amintiri sunt incluse într-o carte numită „Adieu BZN”, de Peter Visser, editor al Hollands Noord Dagblad. Aceasta carte este un dar „cartea la revedere” de BZN. Din pacate, toate acestea sunt disponibile in limba olandeza.

Discografie:

  • The Bastard (1971)
  • Making a Name (1977)
  • You're Welcome (1978)
  • Summer Fantasy (1979)
  • Grootste hits (1980)
  • Green Valleys (1980)
  • Friends (1981)
  • We Wish you a merry Christmas (1981)
  • Pictures of Moments (1982)
  • The best of BZN (1982)
  • 28 Golden Hits (1983)
  • Desire (1983)
  • Falling in Love (1984)
  • Reflections (1984)
  • Maid of the Mist (1985)
  • Christmas with BZN (1985)
  • Heartbreaker (1986)
  • BZN live - 20 jaar (1987)
  • Visions (1987)
  • Endless Dream (1988)
  • Crystal Gazer (1989)
  • Bells of Christmas (1989)
  • Horizon (1990)
  • Congratulations (1991)
  • Rhythm of My Heart (1992)
  • Gold (1993)
  • Sweet Dreams (1993)
  • Serenade (1994)
  • Summer Holiday (1995)
  • 'Round the Fire (1995)
  • A Symphonic Night (1996)
  • Pearls (1997)
  • A Symphonic Night II (1998)
  • The Best Days of My Life (1999)
  • Gold & More (2000)
  • More Gold (2000)
  • Out in the Blue (2001)
  • Tequila Sunset (2002)
  • Leef je leven (2003)
  • Die mooie tijd (2005)
  • The Singles Collection (2005)
  • Adieu BZN - The Final Concert (2007)
  • BZN Top 100 (2008)

 

Spectacol organizat de German Quality Entertainment si Magic FM, prezentat de Ricky Dandel!

EvenimentDUELUL HITURILOR
Data29 noiembrie 2018, Ora 20:00
LocatieSala Palatului, Bucuresti
Alegeti-va locurile din planul de mai jos. Folositi scroll-ul pentru zoom in si out. Navigati tragand de harta. Faceti click pe un loc pentru a-l adauga sau scoate din cos. Continutul cosului de cumparaturi si optiunile de discount (daca sunt) vor aparea in partea de jos a ecranului.
Categoria III
99,00 lei - Pret intreg
Categoria II
149,00 lei - Pret intreg
Categoria I
249,00 lei - Pret intreg
VIP
349,00 lei - Pret intreg
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles