AMERICAN BUFFALO
22 martie 2020, ora 19:00

 Urmare a ultimelor decizii luate de Guvernul României în contextul epidemiologic COVID - 19, Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, face următoarele precizări legate de activitatea TNRS: 


„TNRS respectă toate recomandările Guvernului României și Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. În acest sens, toate spectacolele programate la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, până în data de 22 martie 2020 (cu posibilitatea prelungirii acestei perioade) vor fi anulate. Spectatorii își pot recupera banii pentru biletele deja achiziționate din agenția teatrală (Str. Nicolae Bălcescu). Pentru biletele achiziționate online, contravaloarea acestora va fi returnată direct în contul din care s-a efectuat plata biletelor. Singurul spectacol care se va juca în această perioadă, este cea mai nouă producție a TNRS: „Quartett”, regia Hunor Horvath, care se va juca joi, 12 martie (avanpremiera) și vineri 13 martie 2020 (premiera), exclusiv cu public intern.”

„American Buffalo”, de David Mamet

REGIA, TRADUCEREA ȘI SCENOGRAFIA: Eugen Gyemant

DISTRIBUȚIE: Ciprian Scurtea, Florin Coșuleț, Cătălin Pătru
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani. 

„American Buffalo este o poveste noir despre cum vorbesc, cum trăiesc, urăsc și se luptă să supraviețuiască trei băieți de cartier în care se amestecă toată inocența, blândețea, violența și umorul clocotitor de care sunt capabile niște ființe omenești și despre cum   într-o noapte ploioasă trebuie să se trezească la realitate și să accepte cine sunt ei cu adevărat. Sub aparența aproape cinematografică a unei întâmplări despre mafie, spectacolul ascunde o parabolă biblică. Trăim cu impresia că relațiile dintre noi sunt relativ stabile, credem că ne cunoaștem unii pe alții sau măcar pe noi înșine, dar lucrurile pot să se accelereze oricând și în câteva ore să descoperim adevărata poziție tragică în care ne aflăm unii față de ceilalți. Un ritm care devine nebunesc, ca un carusel din care nu te mai poți da jos, aduce prietenia a trei bărbați într-un punct critic, iar salvarea proprie nu mai poate fi decât acceptarea celuilalt.” Eugen Gyemant, regizor