1 Iunie în Ținutul Distracției - Teatrul Ion Creanga

1 Iunie în Ținutul Distracției - Teatrul Ion Creanga

Teatrul Ion Creangă

 

1 IUNIE în Ținutul Distracției

 

iunie 2024

Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

 

Ziua internațională a copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracțieicompus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13. Povești pline de feerie și veselie și o mulțime de evenimente distractive îi așteaptă pe copii să transforme ziua de 1 iunie într-una de neuitat, în care actul artistic se îmbină cu joaca, dorința de explorare și bucuria de a da frâu creativității și imaginației.

 

Intrat recent în repertoriul TIC, fermecătorul spectacol „Albă ca zăpada” (4+) deschide „1 IUNIE în Ținutul Distracției”, de la ora 10:00, urmând ca, de la ora 18:00, să aibă loc un alt spectacol, la fel de încântător - „Amintiri din copilărie” (6+). De la 12:00 la 16:00, spațiul din exteriorul Sălii Mari și din interiorul ei se transformă într-un adevărat tărâm al explorării. În acest interval, aici, au loc 6 tipuri de întâlniri interactive, una mai antrenantă decât alta, toate coordonate de actori ai Teatrului Ion Creangă. 

 

Chiar dacă pare un meleag rupt din basme, Ținutul Distracției are o adresă precisă. Activitățile pentru copii iau startul din Strada DesenArt (localizată în fața Sălii Mari), continuă în Salonul MeloMaGhici (în foaierul de la nivelul 0 al Sălii Mari) și ating punctul maxim al aventurii în Subterana ColorDans (în foaierul de la nivelul -1 al Sălii Mari). Titlurile lor sunt: „Fii artist pe strada DesenArt”, „DoReMi - cântăm împreună”, „Hocus Pocus - bucură-te de magie”, „GhiciAici - găsește răspunsul”, „Te pictăm, ne jucăm, față nouă îți desenăm”, „Distracție în ritm de 1, 2, 3”.  Participanții vor desena, vor asista la magii, se vor juca de-a cuvintele și, nu în ultimul rând, vor dansa și vor cânta pentru că, de 1 iunie, bucuria trebuie să ia formele cele mai jucăușe, mai colorate și mai ritmate.

 

Prima dintre întâlnirile interactive, „Fii artist pe strada DesenArt“, trimite, totodată, și spre  următorul proiect pe care Teatrul Ion Creangă îl pregătește pentru spectatorii săi, spectacolul „Peter Pan”. În cadrul acestei activități, copiii vor avea posibilitatea să coloreze o hartă uriașă, desfășurată pe asfalt, inspirată fiind din universul celebrului personaj creat de James M. Barrie. Accesul la colorat pe Strada DesenArt este gratuit!

 

Conceptul de amenajare al zonelor din Ținutul Distracției este semnat de Delia Ionescu, artist vizual – pictură, scenografie, butaforie, ilustrație, grafică. Prin cromatica și materialele folosite, artista și-a dorit să exprime simplitatea și naturalețea copilăriei, iar prin elementele integrate în decor, să încurajeze explorarea prin mișcare și joc. Retorica de recuzite din Salonul MeloMaGhici și Subterana ColorDans se subscriu, la rândul lor, temei propuse. Oglinzile și fotoliile tip puf, colorate, cuferele magice, tripticele cu bilețele și literele volumetrice construiesc, toate, o lume din care copiii vor dori, asemenea lui Peter Pan, să nu mai plece niciodată.

 

Evenimentul creat de Teatrul Ion Creangă cu ocazia zilei de 1 Iunie își propune, în primul rând, să răspundă nevoii de joc și joacă a celor mici, îmbinând diferitele manifestări ale artei cu desenul, dansul și muzica, dar să îi și familiarizeze pe participanți, într-un mod cât mai ludic, cu noul spațiu de la Sala Mare.

 

► Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.