LUNA LUI ION CREANGA – POVESTI SI AMINTIRI DIN COPILARIE

LUNA LUI ION CREANGA – POVESTI SI AMINTIRI DIN COPILARIE

Teatrul Ion Creangă

LUNA LUI ION CREANGĂ – POVEȘTI ȘI AMINTIRI DIN COPILĂRIE


Ediția a II-a

1-31 martie 2024

 

Luna martie îi este dedicată, la Teatrul Ion Creangă, celui mai iubit dintre povestitorii noștri și, totodată, celui care a dat și numele spațiului unde, de aproape 60 de ani, săptămână de săptămână, sunt create, gândite și jucate spectacole pentru copii. Aflat la ediția a doua, evenimentul Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie aduce între 1 și 31 martie peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere pentru cei mici, inspirate, toate, din opera celebrului prozator.

 

Din program, vor face parte atât titluri din stagiunea curentă - „Ursul păcălit de vulpe“, „Fata babei și fata moșului“, „Punguța cu doi bani“, ca să amintim doar o parte dintre ele -, cât și reveniri ale spectacolului-colaj „Creanga prin povești“, care a marcat, ca premieră, prima ediție a „Lunii lui Ion Creangă“. Anul acesta, factorul de noutate este rezervat unui spectacol cel puțin la fel de special – regizat și cu un scenariu imaginat de Dan Tudor, „Amintiri din copilărie“ se va juca pentru prima dată pe scena TIC chiar de 1 martie, ziua în care s-a născut Ion Creangă. Actuala dramatizare, din care nu lipsesc fantezia și intervențiile muzicale, este adresată întregii familii, prin urmare, părinții vor retrăi alături de copii frumoasa vârstă a copilăriei, a vremurilor vesele și fără griji.

 

Tot în cadrul evenimentului, se vor organiza, de asemenea, și o serie de activități interactive, în timpul cărora participanții vor avea ocazia să înțeleagă mai bine universul descris de Ion Creangă, dar și să creeze diferite obiecte reprezentative din povești sau „Amintiri“. De exemplu, în Pupăza din tei – Atelier de teatru, La Scăldat – Atelier de teatru și bricolaj și în La Cireșe – Atelier de teatru și bricolaj, vor fi provocați să se implice activ în interpretarea întâmplărilor sau, în funcție de tema și conținutul întâlnirii, să bricoleze decorațiuni din lână ori cireșe. Accesul adulților însoțitori la aceste activități este gratuită. Toate atelierele sunt coordonate de actori ai Teatrului Ion Creangă.

 

Luna martie se anunță, așadar, una veselă și interactivă la TIC. Îi așteptăm pe spectatori să se bucure de toate surprizele pregătite pentru ei și să vestească, prin bucuria lor, primăvara!

Spectacolele și activitățile din LUNA LUI ION CREANGĂ – Povești și Amintiri din copilărie #2 se desfășoară atât la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23).

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.