Apropierea

Apropierea

Apropierea de Marl O'Rowe Regie: Peter Kerek

Scenografie: Sofia Ovejan

Producător: Anca Maria Ciofîrla

Un proiect al Asociației Montage, Co-finantat de AFCN

Cu: Ana Pasti, Dorotheea Petre, Adriana Titieni 2 surori, 3 prietene, 4 conversații. Un trecut complicat, un prezent incert, un viitor.  

În trecut, Anna, Cora și Denise erau de nedespărțit. Nopți și discuții fără sfârșit dar cu mult sens, o prietenie ce părea că nu se va sfârși niciodată. Prezentul le regăsește însingurate și departe de ce au visat să fie. Este prietenia soluția pentru alienare? 

 

“Apropierea este un text cifrat, labirintic, compus mai mult din indicii decât din certitudini. Te pune în situația sa ghicești tu lucrurile, sa le gândești cu atenție și sa te orientezi în ce direcție alegi sa mergi mai departe”. (Peter Kerek, regizor) 

 

Teatrul de Artă

13, 14, 15, 21, 22 și 28 mai 2019

Ora 20:00

 

Spectacolul este urmat de o sesiune de Q&A susținută de actori și invitații lor

Invitatii sunt: luni, 13 mai- Mihaela Miroiu, teoreticiană și militantă feministă

miercuri, 15 mai -Roxana Marinescu- Președinte AnA, Societatea de Analize Feministe

 

Follow us: www.facebook.com/Apropierea  

https://galeriemontage.com/spectacole/apropierea/  

https://galeriemontage.com/  

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.   

 

De asemenea am programat si niste Q&A-uri dupa  fiecare piesa. Acestea sunt cu urmatoarele doamne (descrise mai jos):

 

21 mai - Cecilia Ștefănescu, scriitoare

Cecilia Ştefănescu a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi masterul de teoria literaturii şi literatură comparată din cadrul aceleiaşi facultăţi. A publicat în volumele colective Ferestre 98 (1998) şi Tescani 40238 (2000). A făcut parte din grupul celor 12 scriitori români selecţionaţi pentru Les Belles Etrangères, organizat de Centre National du Livre în noiembrie 2005 la Paris. A participat la lecturi publice în Franţa, Germania, Spania, Elveţia, Italia şi Polonia. A lucrat în presă şi în edituri, a predat seminarii de teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, a publicat articole în reviste precum Dilema, Vineri, Exces, Madame Figaro, Design Buletin, Interval, Cahiers roumains d’études littéraires, Cotidianul, Curentul, Observator Cultural, Dilema Veche, Suplimentul de cultură. În 2016 a scris și a regizat scurt metrajul Ferdinand 13, selecționat în Festivalul Internațional de Film de la Zagreb, unde a primit mențiune specială, precum și la TIFF.

 

22 mai - Anca Maftei - psiholog si psihoterapeut

 

28 mai - Svetlana Cârstean, scriitoare

Svetlana Cârstean este poetă și traducătoare. A debutat în 1994, în cadrul volumului colectiv Tablou de familie, alături de T.O. Bobe, Răzvan Rădulescu, Mihai Ignat, Sorin Gherguț și Cezar Paul-Bădescu. Volumul de debut individual, ”Floarea de menghină”, a apărut în 2008, iar în 2013 a fost publicat în Suedia. Poemele sale au fost traduse în numeroase limbi. A lansat în 2015 volumul ”Gravitație”. În aprilie 2016, volumul ”Trado”, scris împreună cu Athena Farrokhzad, a fost lansat în Suedia.

 

1 iunie - Simona Pop (Centrul Filia, Bucuresti) FILIA este o organizație non-profit, apolitică şi feministă care luptă împotriva inegalităților de gen prin activism, advocacy și cercetare.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles