Cramele Bauer si Stirbey
28
mar
Cramele Bauer si Stirbey
Cramele Bauer si Stirbey, Dragasani
28 martie 2021, Ora 10:00

Info eveniment

Dragasani, orasul de pe dealurile insorite ale Olteniei, sau intinderea care in trecut era situata pe unul dintre drumurile romanilor ce facea legatura intre castrul Rusidava si castrul Sucidava, ori intr-un ton amuzant dupa cum spune gazda noastra la degustarile de aici, doamna Raluca Bauer, "Toscana de Romania, dar fara prea multi turisti".

Pe langa vinificator, ambele crame mai au in comun si cateva sortimente de vin din soiuri autohtone, precum, Cramposie selectionata ori Novac. Nobletea, gradul de alcool si gustul fin si inconfundabil fiind generalitatile care uneori fac diferenta intre un vin bun si unul excelent. De pe frumoasele dealuri ale cramelor, situate la distanta de 500 de metri intre ele, vom admira Oltul, si vaile care i se alatura la orizont, iar daca avem noroc de o zi senina, cu siguranta ne va fii greu sa ne dezlipim de peisajul afisat, vizibil de pe terasele ambelor crame.

Caracter si autenticitate - sunt realitati si valori in care credem. In toate aspectele vinificatiei si cultivarii viei ne straduim sa creăm condiții perfecte astfel încât vinurile noastre să vorbească distinct si convingător.

Echilibrul, durabilitatea și înțelegerea legăturii cu natura sunt aspectele cele mai importante pentru noi. In felul acesta reusim sa reducem influența tehnicii la un minim rezonabil.

Noi iti propunem 5 sortimente de vin, alese special ca experienta sa fie una de neuitat:

  - Cramposie selectionata - 2019 (dulce)

  - Feteasca Alba - 2019 (sec)

  - Merlot -2019

  - O.R.A.N.G.E - 2016

  - Cabernet Franc - 2018

Dupa aceasta frumoasa incursiune, ne mutam mai jos, la 5 minute distanta, in crama si in conacul Stirbey, unde vom parcurge turul cramei, vom admira sala baricurilor, ne vom minuna de superba podgorie care se intinde pe 25 de hectare, apoi vom incepe degustarea noastra, cu un spumant rose, rece si catifelat, numai bun sa te restarteze.

De peste 300 de ani, familia princiara Stirbey stapanea un domeniu viticol in podgoria Dragasani. Cand l-am descoperit in 1999, imediat mi-am dat seama de ce stramosii mei au ales acest loc: m-am indragostit la prima vedere de peisajul fermecator, de oamenii care traiesc si lucreaza acolo de generatii in traditiile lor si de echilibrul intre natura si om.

Va invit la o plimbare prin viile domeniului Stirbey, la descoperirea locului de nastere a vinurilor noastre!

Baroana Ileana Kripp-Costinescu!

Aici am mai adaugat pe langa spumantul rose din 2013, alte cinci vinuri grozave pentru a continua dupa-amiaza noastra:

- Cramposie Selectionata

- Feteasca Regala

- Negru de Dragasani

- Novac

- Merlot Reserva

Inchidem ziua la restaurantul ales de noi, situat in orasul Dragasani, iar dupa pranzul tarziu, ne indreptam catre Bucuresti.

Include: ambele pachete degustare (11 sortimente de vin), mici gustari, apa, cafea, ambele tururi de crama, transport in vanuri de 7 locuri, masti, dezinfectant.

Nu include: pranzul. Se plateste separat.

Ambele degustari au loc fie in interior, fie in exterior, in functie de vremea afisata in ziua degustarilor.

Orele 10.00 - Piata Victoriei (parcarea mare)

Grupuri de persoane: 5-7.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles