Jocuri de scena - PREMIERA@Fabrica de Cultura - Sala Lulu
14
oct
Jocuri de scena - PREMIERA@Fabrica de Cultura - Sala Lulu
Fabrica de Cultura - UniCredit (Sala Lulu), Str. Triajului, nr. 1 – 3 , Sibiu
14 octombrie 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Jocuri de scenă

De: Victor Haïm

 

Traducerea și adaptarea: Mariana Mihu-Plier

Regia: Mariana Mihu-Plier

Cu: Mariana Mihu-Plier, Serenela Mureșan

Asistent regie: Alexandru Malaicu

 

Durată: 1h

Premiera: 14 octombrie 2020
 

Când Hortense și Gertrude se regăsesc pe scenă, pentru a face împreună un spectacol, fantomele trecutului, dar și demonii unui prezent totalitar, apasă pereții teatrului. Dar ce rol mai are teatrul într-o lume copleșită de amenințări invizibile și ce ii mai poate oferi unui suflet stins în iubiri amăgitoare?

Cu umor amar și autoironie, cele două personaje pornesc într-o călătorie interioară prin  pasiunile sufletului feminin, o călătorie la capătul căreia se poate întrevedea o salvare.

 

Victor Haïm (Victor Lévy, după numele său adevărat) este dramaturg, scenarist, precum și actor de teatru, film și televiziune. S-a născut în 1935 în Franța, într-o familie de evrei originari din Grecia care aveau să resimtă din plin impactul antisemitismului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După ce întreaga familie a mamei sale este exterminată de naziști, Victor Haïm se mută în Nantes în 1945, unde este înscris la Conservatorul de artă dramatică. După 9 ani se mută în Paris unde își continuă studiile în Limbi moderne și Jurnalism, fapt care îi permite să-și descopere pasiunea pentru scris și teatru. Primul său succes se produce în 1963, odată cu piesa „La peau du carnassier” / „Pielea carnivorului” care va fi jucată în mai bine de 20 de țări. Cariera sa de dramaturg este marcată de alte piese extrem de bine primite de public și de critică, precum „Mourir en chantant” / „Murind cântând” și „L’arme blanche” / „Arma albă”. Pentru întreaga sa operă, Victor Haïm a fost distins în 2003 cu Marele premiu pentru teatru al Academiei Franceze. 

„Un joc de-a „râsu’-plânsu‘”, replici ascuțite precum dansul floretelor, o luptă între rațiune și instinct – iată ce propune piesa lui Victor Haïm, „Jocuri de scenă”. O actriță și o autoare dramatică și-au dat întâlnire, după mulți ani în care nu s-au mai văzut, pentru a lucra, din nou, împreună. Protagonistele încep repetiția cu multă dorință, cu mult elan. Numai că… După „Daruri teatrale”, Teatrul Național „Radu Stanca” vă așteaptă la un duel teatral!”, Mariana Mihu-Plier

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles