CONACE SI VIN
11
iul
CONACE SI VIN
Viile Metamorfosis, Sat Ungureni
11 iulie 2020, Ora 09:00

Info eveniment

Aceste constructii fabuloase arhitectural, nu de demult case boieresti, resedinta unui ispravnic, subprefect, a unui vizir sau chiar unui pasa, astazi un popas frumos pentru turele nostre culturale, o oaza de linsite si istorie uitata. Conacul este resedinta boierilor de odinioara sau a marilor mosieri, de obicei amplasat in centrul marilor proprietati si inconjurat de casele muncitorilor agricoli.

Fiecare dintre ele are o poveste frumoasa, o istorie si uneori mituri ori legende, adevarate sau nu. Mergem pe urmele istoriei si incercam sa aflam de la ghizii caselor boieresti cat mai multe informatii.

Sambata avem o cursa inedita cu 3 obiective fantastice, daca punem la socoteala ca in curtea celul de al doilea se afla si o expozitie de fotografie veche, o tura de peste 5 ore legata de, istorie, cunoastere, plimbari si voie buna.

 Conacul Pana-Filipescu – Important monument istoric, amplasat pe Drumul Voievozilor, conacul, exemplar remarcabil al arhitecturii civile, bijuterie a stilului tradiţional românesc. În beciul conacului pot fi vizitate expoziţii de arheologie -bunuri culturale mobile, descoperite în timpul lucrãrilor de restaurare, aferente primei faze de construire a conacului; momente din activitatea agricolã a zonei ilustrate prin obiecte tradiţionale pentru lucratul pãmântului, o expoziţie lapidarium care cuprinde cruci si pietre funerare, capiteluri și ancadramente bogat decorate, sculptate în piatrã.


 Conacul Bellu – o bijuterie arhitecturală a zonei și un loc încărcat de istorie. Vizitarea Conacului Bellu este o idee excelentă pentru o zi de weekend cu soare. Vom găsi un patrimoniu de artă plastică și decorativă, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea, fotografii, cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și arme de colecție.


 Degustare Crama Metamorfosis – ne continuam drumul prin istorie si mergem catre Crama Metemorfosis din Valul Sapat pentru o desgustare de 5 sortimente de vin (alb, rose si rosu). Istoria cramei este una scurta in Romania, insa familia Antinori cea care a cumparat vie in Dealul Mare si acum produce vin aici, se afla la cea de a 26 a generatie de producatori de vin, inceputurile datand din secolul al XII – lea.

Plecare: 10.00 Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa.

Sosire  : 19.00 Piata Victoriei.

Include: transport microbuz– 7 persoane, apa, ceai, cafea, produs patiserie, degustare 5 sortimente vin (Viile Metamorfosis, Coltul Pietrei, Cantvs Primvs), branzeturi si carnuri afumate, mere si nuca.

Optional: Pranzul, servit la unul dintre restaurantele din apropierea cramei.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles