Istoria romanilor – Atelier pentru liceeni cu istoricul Anita Sterea
6
iul
Istoria romanilor – Atelier pentru liceeni cu istoricul Anita Sterea
ZOOM.US, online
6 iulie 2020, Ora 16:30

Info eveniment

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul ONLINE : 

Istoria românilor – Atelier pentru liceeni cu istoricul Anita Sterea

Dată începere

6 iulie 2020

Oră curs

16:30

Număr ateliere

5

Frecvenţă

zilnic: luni-vineri; 6-10 iulie (o întâlnire durează 1h 30)

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

14 ani

Varsta Maximă

18 ani

Cost

350 de lei (total pentru 5 întâlniri)

 

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei ENTERTIX un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).     

Hai la un curs de istorie altfel. Cum? Online, live, interactiv. Adică pe gustul tău. Cu întrebări, cu informaţii relevante şi puse în context.

La finalul celor 5 întâlniri vei vedea că ai reţinut mai simplu şi pe termen lung fapte şi concepte istorice importante pentru cultura ta generală.

Vei parcurge împreună cu lectorul cele mai importante etape istorice din evoluţia poporului român. Afli poveşti din viaţa cotidiană a oamenilor ce au trăit în epoci diferite şi le discuţi înţelesul, cu colegii tăi.

Temele celor 5 întâlniri:

1. Povestim despre daci, romani şi perioada medievală. Înţelegem cum s-a format poporul român, de ce au existat provincii separate pentru câteva sute de ani, care au fost domnitorii importanţi şi care este moştenirea lor culturală, prezentă până astăzi.

2. Revolte şi revoluţii în istoria românilor. Discutăm despre direcţiile culturale pe care le trasează secolul al XIX-lea.

3. Familia Regală. Vorbim despre cele două Războaie Mondiale şi transformările resimţite în ţară în urma lor.

4. Istoria ultimilor 70 de ani. Perioada comunistă este prea putin dezbătută în şcoală. Ne vom îndrepta atenţia şi spre perioada contemporană, ca să înţelegem ce s-a întâmplat în decembrie 1989 sau în primăvara anului 1990. Ajungem la momentul integrării României în structuri internaţionale, precum Uniunea Europeană sau NATO.

5. Facem un tur ghidat, online, la care înveţi cum să cauţi urme ale istoriei în oraşul în care locuieşti. La curs vei explora online străzile din zona Grădina Icoanei, din Bucureşti.

imagine:  George Ion via Pixabay



Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.  

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.  

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
1
iun
“Eu sunt Maya” Maya si Mascotele Zurli
Bucuresti
Sala Palatului
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles