POVESTEA ROSULUI (A)PRINS (Povestea Martisorului)
10
mar
POVESTEA ROSULUI (A)PRINS (Povestea Martisorului)
Sala Gloria - Teatrul Metropolis, Strada Bucovina nr 6, Bucuresti
10 martie 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Un spectacol total, interdisciplinar si interactiv, propune MARIANA PACHIS in data de 10 martie, incepand cu ora 19, in sala Gloria a Teatrului Metropolis din Bucuresti (Strada Bucovina nr 6)  Un spectacol in care toate artele isi dau mana pentru a spune Povestea Martisorului, nepermis de putin cunoscuta printre noi in timp ce  Martisorul (ca “talisman” dar si “obicei”) a fost déjà inclus in Patrimoniul Cultural al Umanitatii UNESCO.

 Pornind de la legenda Martisorului, scenografa si regizoarea Mariana Pachis (multiplu laureata international pentru inventiile sale in arta cinetica si detinatoarea unui record Guinness Book)  va intra in rolul Povestitorului, realizand  ilustratia (video) grafica in timp real  si  dirijand interactiunea performerilor.

 “Spiridusii” ei responsabili  cu transpunerea in dialog teatral si miscare scenica , muzica sau fotografie vor fi : actorii Loreta Nicolai (Printesa Mar/Printesa Martisor), Maria Pavalean (Primavara), Marius Bodoc (Imparatul Rosu), Vlad Panzaru (Imparatul Alb),  Vali Uta (Povestitorul Selfie), Dragos Mocanu (Povestitorul doinit).

Ei vor completa continuu imaginile rezultate din pictura/sculptura nisipului si proiectate cinematografic.

 Mai mult decat un happening artistic (in reprezentatie unica!) provocator pentru oricine, o necesara “lectie deschisa” pentru mari si mici deopotriva si un binevenit  cadou pentru luna lui …Martisor.

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles