9
apr
INTERVIUL ( 13 martie) - reprogramat pe 9 aprilie
Sala Studio Teofil Valcu, Str. Agata Barsescu nr.18, Iasi
9 aprilie 2020, Ora 18:00

Info eveniment

de Alexandr Mardan

regia: Emil Gaju

scenografia: Alina Dincă Puşcaşu

 

distribuţia: 

Georgeta Burdujan

Catinca Tudose

Alexandra Bandac

durata: 1h 15'

„Această piesă are mai multe subdenumiri, poate de aceea are şi mai multe substraturi. Alexandr Mardan a numit-o iniţial De-a pisica şi şoarecii sau Răpitoarele, felinele răpitoare. Eu am numit-o, mai paşnic, Interviul, aceasta nu pare să-i ştirbească din dramatism şi acuitate. Practic, pe tot parcursul spectacolului se petrece un interviu continuu, imuabil,care are un caracter flotant. Se schimbă personajele cu rolurile, cu unghiurile de vedere. E de fapt un interogatoriu, un rechizitoriu care ni se întâmplă la un anumit moment al vieţii noastre: suntem puşi în faţa unor întrebări fundamentale: ce e dragostea, ce e fidelitatea, ce e credinţa, ce este iubirea de aproape şi mai ales ce înseamnă Iertarea. Căci mierea Iertării este un mare har şi ne dă puteri de a ne trăi viaţa mai departe, păstrând verticalitatea şi demnitatea umană.” (Emil Gaju)

 

Alexandr Evghenievici Mardan  s-a născut în Vladivostok, Rusia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina şi din 2015, artist emerit. Prima piesă de teatru, Lista de aşteptare, a fost publicată în 2003, iar până în ziua de azi a scris peste 20 de piese de teatru şi scenarii de film.  Piesa Interviul, cu titlul original De-a şoarecele şi pisica, vede lumina tiparului în anul 2007.

Din 2006 este coorganizator al Festivalului Internaţional de Teatru Întâlniri din Odessa, Ucraina.  Alexandr Mardan este laureat al premiului Gogol pentru dramaturgie şi al premiului V.I. Dali. Este decorat cu medalia de aur de Uniunea Teatrală din Ucraina.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles