De-a parintii si copiii - Atelier de improvizatie si joaca in familie
25
mar
De-a parintii si copiii - Atelier de improvizatie si joaca in familie
Teatrul Ion Creanga - Sala Mica, Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Bucuresti
25 martie 2020, Ora 18:00

Info eveniment

DE-A PĂRINȚII ȘI COPIII – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE ȘI JOACĂ ÎN FAMILIE

Atelier recomandat copiilor (6-10 ani) și părinților 

Coordonatori: Mihaela Săsărman și Cornelia Pavlovici  

Durată: 1h30

***** ***** ***** ***** *****

Teatrul Ion Creangă dă startul unui nou modul de ateliere în luna martie: De-a părinții și copiii – Atelier de improvizație și joacă în familie. 

Adresate copiilor și părinților, atelierele își propun să aducă laolaltă întreaga familie într-o serie de întâlniri de creație și improvizație liberă, în care teatrul devine un laborator magic, echipat cu tot soiul de instrumente de cunoaștere și înțelegere mai bună a situațiilor de viață. Pentru că uneori, deși universul celor mici și al celor mari par să funcționeze după același set de reguli, modul în care comunicăm sau relaționăm ne poate pune în dificultate. 

Astfel, pentru a îmbunătăți înțelegerea în familie și pentru a ne activa superputerile de comunicare, creând punți între lumea copiilor și lumea părinților, atelierul propune la fiecare întâlnire o nouă temă de exercițiu și explorare. 

Inspirate alternativ din preocupările celor mici și celor mari, temele alese își propun să aducă laolaltă ambele perspective, copiii și părinții fiind invitați să lucreze împreună, pentru a pune întrebări și a afla răspunsuri. Iar pentru a face totul cât mai plăcut și distractiv, fiecare dintre situațiile, personajele, ideile și emoțiile explorate în cadrul atelierelor se vor transforma într-o serie de scene improvizate de copii și părinți. 

Ce vom face în mod concret? 

Dacă în prima săptămână (miercuri, 18 martie) vom intra împreună în pielea celor mici, pentru a investiga un subiect de interes pentru ei: „Ce-mi doresc să am și nu am?”, în cea de-a doua săptămână (miercuri, 25 martie) vom aborda un subiect din lumea părinților, găsind modalități prin care un subiect delicat: „Copilul meu nu mă ascultă” poate fi explicat copiilor. 

Despre coordonatori 

Cornelia Pavlovici a absolvit Facultatea de Teatru (Secția Actorie) și a finalizat studiile de masterat în Art Terapie prin Teatru și Artele Spectacolului din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. Colaborează cu Teatrul Ion Creangă de peste 35 de ani. În stagiunea actuală poate fi urmărită în spectacolul „O poveste a porcului”, în regia lui Mircea Cornișteanu, unde interpretează rolurile Sfânta Miercuri și Sfânta Duminică. Actrița este cunoscută tinerilor spectatori și pentru activitatea sa de coordonator în cadrul proiectului Clubul Micului Actor (1999 – 2018).

Mihaela Săsărman este absolventă a Facultăţii de Filologie – Universitatea Bucureşti şi a Facultății de Teatru (Secția Regie), din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” şi în prezent este profesor asociat la masterul de Art Terapie prin Teatru și Artele Spectacolului din cadrul UNATC „I. L. Caragiale”. A coordonat proiecte de educație prin teatru pentru copii și adulți ale Uniunii Teatrale din România și Asociației Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului – GRADO în perioada 1991 – 2004. Începând din anul 2001 este preşedinta Asociaţiei Transcena, o asociație care susține proiecte prin care arta și educația contribuie la procesul de evoluție individuală în contextul dezvoltării sociale. În perioada 2001 – 2019 a creat spectacole de teatru forum pentru elevi. 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles