Transylvania Live: Rusalii la Alma Vii în cetate, cu traditii locale si concert Luiza Zan
16
iun
Transylvania Live: Rusalii la Alma Vii în cetate, cu traditii locale si concert Luiza Zan
AlmaVii,
16 iunie 2019, Ora 18:00

Info eveniment

Fain îi de Rusalii la Alma Vii în cetate, cu tradiții locale și concert Luiza Zan

 

De Rusalii, Transylvania Live vă invită să luați parte la o nouă experiență culturală plină de semnificație în satul săsesc Alma Vii, unde comunitatea locală vă așteaptă cu tot ce are mai bun.

 

Peisajul natural pitoresc este străjuit de o splendidă biserică fortificată veche de șapte secole, în grădina căreia vă invităm la o șezătoare autentică și la un concert special în după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie.

 

Concertul va fi susținut de Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, oferindu-vă un repertoriu autentic al bucuriei de a fi așa cum numai muzica de jazz poate exprima.

 

 

Petreceți Rusaliile în mod autentic la Alma Vii în perioada 15 – 16 iunie 2019

 

Alegeți unul dintre cele trei pachete pe care vi le propunem:

A) cuprinde cazare două nopți, bufet cu bucate tradiționale și accesul la concert,

B) cuprinde doar bufetul și accesul la concert, iar

C) cuprinde doar accesul la concert.

 

 

Pachet A

Cuprinde cazare 2 nopți (sâmbătă 15 și duminică 16 iunie), bufet și concert Luiza Zan în după-amiaza zilei de duminica în cetatea Alma Vii 

 

Varianta A1: Cazare cu mic dejun Alma Vii, la pensiunea Alma Via, https://alma-via.ro

600 lei/persoană 

 

Varianta A2: Cazare cu mic dejun la casele de oaspeți Experience Transylvania 103 si 104 din Alma Vii, https://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/alma-vii-104/ si https://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/alma-vii-103/

550 lei/persoană

 

Varianta A3: Cazare fără mic dejun la Casa de pe colț din Biertan, Experience Transylvania, https://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/biertan-2/

500 lei/persoană 

 

+

Accesul la evenimentele din Duminica Rusaliilor din Cetatea Alma Vii:

- bufet la iarbă verde după-amiaza, de la ora 15:00

- concert Luiza Zan de la ora 18:00

 

Info 1: Dacă doriți, puteți lua și cina la cazare în Alma Vii, trebuie doar să ne anunțați din timp că doriți acest lucru. Costul este de 50 lei/persoană

 

Info 2: Dacă doriți să veniți de vineri seara, vă rugăm să ne contactați la booking@experiencetransylvania.ro și vă putem extinde rezervarea.

 

 

Pachet B: 120 lei/persoană

 

Pentru după-amiaza de duminică, 16 iunie.

Cuprinde bufet în cetatea Alma Vii de la ora 15:00 + accesul la concertul susținut de Luiza Zan de la ora 18:00

 

 

Pachet C: 50 lei/persoană

 

Cuprinde accesul la concertul susținut de Luiza Zan în cetatea Alma Vii, duminică, 16 iunie, ora 18:00

 

 

Un eveniment marca Transylvania Live, un program inițiat și dezvoltat de Fundația Mihai Eminescu Trust și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil în compania muzicii de calitate.

 

 

Despre Alma Vii

 

Satul săsesc Alma Vii se află în județul Sibiu și este atestat din 1298; este unul dinte puţinele sate cu o populaţie activă şi un patrimoniu construit bine conservat. În prezent, în Alma Vii trăiesc aproape 400 de persoane care au ocupații tradiționale: au grijă de culturi, livezi și animale, cresc albine, lucrează la atelierul de fierarie, tamplăresc, cos sau brodează și gătesc în tihnă, după rețete păstrate din străbuni. Fortificația bisericii evanghelice medievale a fost recent restaurată de către Fundația Mihai Eminescu Trust, iar în prezent spațiul găzduiește o expoziție interactivă care explică stilul de viață al oamenilor care au locuit în aceste locuri. Aici vor avea loc bufetul și concertul de jazz susținut de Luiza Zan.

 

Dacă veți alege să și înnoptați la Alma Vii sau Biertan, vă veți caza în case tradiționale transilvănene care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale. Aceste case păstrează încă atmosfera unor vremuri trecute și, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe plăcute și autentice. Veți mânca feluri tradiționale, gătite cu ingrediente din curțile și grădinile locale. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și veți afla detalii despre modul liniștit și autentic în care ei continuă să traiască și astăzi.

 

 

Despre Luiza Zan

 

Luiza Zan este o voce de excepție a jazz-ului românesc. Susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta pe sine, transformând oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfâșurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt în România sau pe alte scene internaționale. A colaborat cu numeroase nume ale jazz-ului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. A scris muzică pentru sine, pentru film și teatru, în prezent visând să cânte jazz cu orchestre simfonice. S-a retras din viața agitată a orașelor, dedicându-se studiului, compoziției, familiei. Iar momentele când Luiza Zan revine pe o scenă sunt stări de grație dăruite cu generozitatea harului său. „Cel mai mult mă bucură efectul vindecător pe care muzica îl are asupra oamenilor”, a declarat artista într-un interviu recent pentru 4arte.ro

 


Despre Transylvania Live. Eforturi unite pentru revitalizarea patrimoniului

Această invitație este făcută de către Fundația Mihai Eminescu Trust şi Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat „Transylvania Live”.

Sub egida programului Transylvania Live, cele două instituții cu meniri complementare au anunțat organizarea a numeroase evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale, pentru a încuraja comunitățile să devină parte activă în acest demers și, totodată, de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Cum atât MET cât și UCIMR organizau evenimente în regiune, fie împreună, fie separat, și-au reunit eforturile și mai asumat sub egida programului Transylvania Live.

_________________________

Pentru informații suplimentare, vă invităm să contactați inițiatorii programului Transylvania Live la adresa:
booking@transylvanialive.ro

Aflați mai multe pe
www.transylvanialive.ro și pe www.Facebook.com/TransylvaniaLive.ro

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles