Nu vorbim despre asta
10
iun
Nu vorbim despre asta
Teatrul Municipal Baia Mare, strada Crisan nr.8 , Baia Mare
10 iunie 2023, Ora 17:00

Info eveniment

Sâmbătă, 10 iunie 2023, 17.00 – 18.40 (sala mare)

 

TEATRUL ODEON BUCUREȘTI

 

NU VORBIM DESPRE ASTA de Alexandra Felseghi

 

Distribuția:

 

Vlad Bîrzanu (Denis), Ruxandra Maniu (Iovana), Anda Saltelechi (Carmen), Eduard Trifa (Valentin)

 

Scenografia: Andreea Tecla

Asistent regie: Irina Sibef

Light Design: Andrei Délczeg

Graffiti: Niko Becker

 

Regia Artistică: Adina Lazăr

 

 

Nu vorbim despre asta este povestea unei generații, spusă pe patru voci. O generație de copii cu părinți bulversați, prinși între nostalgia după certitudinile oferite de vechiului regim și promisiunile unei vieți mai bune în capitalism. Este povestea acelor oameni care s-au născut la mijlocul anilor ’80 și au copilărit în ’90 fără telefoane mobile sau internet, a căror intrare la facultate a coincis cu admiterea României în UE. Piesa este o confesiune a descoperirii de sine, a unor tineri adulți care s-au maturizat „după ureche”, fără să aibă vreun manual de utilizare al vieții, în contextul unei societăți în schimbare și disecă toate acele subiecte incomode – neînțelegerea propriei identități, sexualitatea, abuzul fizic și emoțional, relațiile de familie disfuncționale – ascunse sub preș în familia românească tradițională.

 

În Nu vorbim despre asta am lucrat, mai mult ca în alte dăți, pe propunerile actorilor care au venit în întâmpinarea situațiilor creionate de mine. Am construit împreună un univers în care vulnerabilitatea și fragilitatea se împletesc cu o doză egală de umor balcanic.
Spectacolul face o radiografie psihologică a felului în care interacțiunea dintre personaje, aflate acum la vârsta maturității, este marcată de traumele suferite în copilărie. Pe parcursul spectacolului personajele fac un glissando între trecut și prezent – copilărie și viața de adult – întărind în acest fel importanța ideii ce stă la baza acestei montări: vorbiți despre asta, vorbiți despre orice.

Adina Lazăr

„Nu vorbim despre asta” e construit pe o formulă câştigătoare: are suspans, emoţie şi umor. E accesibil (oricine se poate regăsi pe rând sau simultan în fiecare personaj), palpitant ca un film de acţiune şi nu de puţine ori înduioşător, dar în acelaşi timp întreaga propunere artistică are dimensiune, personalitate şi ecouri profund umane. Adina Lazăr a decupat atât de precis fiecare secvenţă în parte, a luminat atât de valoros fiecare nuanţă încât spectatorul se poate simţi simultan răsfăţat, respectat şi în siguranţă.”

Răzvana Niță, razvananita.wordpress.com  

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles