Curs intensiv de muzica si miscare DALCROZE
16-22
iun
Curs intensiv de muzica si miscare DALCROZE
ARCUB – Sala Studio, Bucuresti
16 - 22 iunie 2023

Info eveniment


CURS INTENSIV DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE DALCROZE

 PENTRU CADRE DIDACTICE

16-22 Iunie 2023

ORELE: 17:00-20:30

ARCUB, Sala Studio, Strada Lipscani 84 – 90

Pedagogiile muzicale de tip activ și-au făcut  apariția la începutul secolului 20 punând accentul pe legătura esențială dintre mișcarea corporală și muzicalitate într-o abordare interactivă și pluridisciplinară. Această abordare permite dezvoltarea inteligențelor multiple și exersarea facultăților afective, motrice, imaginative, spațiale și intelectuale, în relație cu muzica.

Pe parcursul seminarului, cadrele didactice vor descoperi diferite fațete ale pedagogiei muzicale active Dalcroze pe care le pot corela cu noțiunile programei pentru muzică și mișcare din România.

Pedagogia Dalcroze pentru elevi cu vârsta între 3 și 14 ani introduce muzica împreună cu mișcarea: valorizarea cântecelor prin mișcare, exerciții de concentrare, coordonare,  expresie, și dezvoltare corporală prin muzică.

 

Programul conține:

·       Revizitarea unor noțiuni de bază în educația muzicală – tempo, ritm, melodie, frază, măsură, expresie – prin prisma pedagogiei Dalcroze

·       Exerciții de muzică și mișcare = Ritmica

·       Solfegiu elementar

·       Strategii pedagogice Dalcroze

·       Aplicații

 

Condiții logistice: Participanții vor purta îmbrăcăminte ușoară și comfortabilă, pantofi de dans sau desculți.

Orar: 16 iunie-22 iunie

17:00-17:15 Mișcare/Încălzire

 17:15-18:15 Exerciții de ritmică

18:15-18:30 pauză

18:30-19:30:00 Solfegiu

19:30-20:30 Metodologie/Discuții/Tema de casă

Discuții/Aplicații/ Tema de casă

           

Profesor Formator

 

PROF. ADRIANA AUSCH, M.M.D., M.M.V.P., Dalcroze Certificate, Dalcroze License

Nu predați doar muzică, ci predați frumosul!

Pasionată de artele care includ mișcarea, de muzică și de artele vizuale, Prof.Adriana Ausch a găsit în educația Dalcroze spațiul în care își exprimă abordarea renascentistă a tuturor artelor. A obținut un master în pedagogia Dalcroze (M.M.Dalcroze), Certificatul și Licența Dalcroze  precum și un master în interpretare vocală (M.M.Vocal Performance) la Longy School of Music of Bard College in Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.

Prof. Ausch este membră a Professional Developement Committee of Dalcroze Society of America (https://dalcrozeusa.org) și președintă a New England Dalcroze Chapter și Dalcroze Chair - Winchester Community Music School, Winchester.(https://winchestermusic.org).

In ultimii 20 de ani, Profesor Adriana Ausch a predat ritmica Dalcroze pentru elevi și studenți de toate vârstele, de la 3 la 75 de ani, la Tufts University (Boston), Winchester Music School (Winchester),  Southern Maine Community College (Maine), Longy School of Music (Cambridge).

 

Începând din 2001, Prof. Adriana Ausch predă Solfegiu, Ritmică (Eurhythmics), Improvizație, Plastique Animée și Pedagogie Dalcroze în cadrul Programului Profesional Dalcroze. În cadrul acestui program, a dezvoltat noi cursuri inspirate de Dalcroze pentru studenții de la Longy School atât la nivel de licență, cât și la nivel de masterat.

Printre cursurile  create de Adriana Ausch se numără Eurhythmics Lab, Improvizație pentru cântăreți, Muzică și arhitectură, Introducere în Dalcroze și Cabaret Collage.

 

Născută în  România, Prof. Adriana Ausch a studiat pianul clasic la Școala de Muzică din Târgu- Mureș și a obținut un masterat în arhitectură și urbanism la Institutul Ion Mincu din București. În paralel cu cariera sa de arhitect și scenograf, a devenit cântăreață și compozitoare abordând mai multe stiluri muzicale. A apărut la emisiuni de televiziune și radio, a întreprins turnee în România și a lansat un CD în Germania, unde a locuit înainte de a se muta la Boston.

În România, Adriana Ausch a obținut premii în calitate de cantautoare și a făcut  parte din mișcarea românească folk.

După ce a practicat arhitectura în România și Germania, în prezent stabilită la Boston, Adriana Ausch și-a dedicat cariera muzicii și disciplinelor Dalcroziene.

 

Organizator

Asociația Cutură prin Muzică are ca scop principal prezentarea, difuzarea și dezvoltarea pedagogiilor muzicale de tip activ în România și în țările din spațiul sud-est european. Activitatea de bază o reprezintă organizarea de:

·       ateliere și seminarii / conferințe / stagii pentru prezentarea diferitelor metode muzicale de tip activ – Kodaly, Dalcroze, Orff etc - în cadrul școlilor superioare de muzică;

·       formări profesionale adresate profesorilor de muzică / muzicienilor / învățătorilor și educatorilor / terapeuților;

·       evenimente / concerte / spectacole muzicale dedicate prezentării și promovării muzicii ca factor cultural și social de mare valoare.

Asociația Cultură prin Muzică organizează constant, în parteneriat cu instituții și alte organizații non-guvernamentale, Seminarii practice de pedagogie muzicală de tip activ. Aceste cursuri de formare profesională sunt susținute de profesori specialiști internaționali, certificați în metodele pe care le predau.

Din iulie 2021, Asociația Cultură prin Muzică organizează în parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze Geneva, programul de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR), aflat, în prezent, la a doua ediție.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles