Mario Frangoulis Live in Bucharest
20
apr
Mario Frangoulis Live in Bucharest
Sala Palatului, Strada Ion Campineanu Nr. 28, Bucuresti
20 aprilie 2019, Ora 20:00

Info eveniment

 

Tenorul Mario Frangoulis cântă în premieră în România la Sala Palatului, pe 20 aprilie, într-un concert extraordinar alături de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis. Invitat special: soprana Cellia Costea. Mario Frangoulis va propune publicului atât un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât și binecunoscutele sale interpretări clasice crossover. Din concert nu vor lipsi piese celebre precum Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero, precum și piese de pe recent lansatul album al tenorului elen, „Tourquoise Waters” („Galazia Limni"). Un eveniment prezentat de ComputerLand România și Aqua Carpatica și organizat de 3G Enterprise Creative.

 

Un tenor fabulos, cu un registru vocal impresionant și o tehnică excelentă, un artist clasic crossover care se bucură de un fenomenal succes pe întreg mapamondul, cu 19 albume în palmares și peste 7 milioane de copii vândute în întreaga lume, Mario Frangoulis calcă pe urmele granzilor: “Andrea Boceli, move over!”, titrează Daily News, în timp CNN recunoaște că „lumea lui Frangoulis este distilată până la sunet pur, doar voce". Combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu ușurință opera cu pop, rock, folk, soul sau world music, a împărțit scena cu monștri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine sau Angela Gheorghiu și a cântat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra sau Orchestra Filarmonică din Londra.

 

Cariera sa a decolat spectaculos după ce a ajuns în atenția lui Peter Gelb, șeful casei de discuri Sony Classical, actualmente director artistic al Metropolitan Opera din New York. De-atunci și până acum, Mario a lansat nu mai puțin de 19 albume și a vândut impresionanta cifră de 7 milioane de copii în întreaga lume. A început în 2002 cu albumul “Sometimes I Dream”, urmat la patru ani distanță de „Follow Your Heart”. Ambele discuri l-au propulsat pe primele poziții în clasamentul Billboard al celor mai buni artiști de clasic crossover din întreaga lume (# 2 și # 3, în imediata vecinătate a unor nume precum Andrea Bocelli și Josh Groban timp de peste 50 de săptămâni). Este în mod constant plasat în primele 10 locuri în topurile internaționale, iar în 2011 a fost votat Best Male Classical Crossover Artist, o recunoaștere globală pe deplin meritată.

 

Soprana Cellia Costea, una dintre cele mai frumoase, calde și răscolitoare voci feminine românești de operă ale ultimelor două decenii, revine ori de câte ori poate în România, spre marea bucurie a fanilor săi. „Vocea Celliei Costea este extrem de muzicală și emoționantă, cred că va avea o carieră uriașă" spunea Montserrat Caballé despre artista născută la Piatra Neamț. Îndrăgită de fani și critici deopotrivă, Cellia Costea trăiește actualmente la Atena, unde este considerată vocea feminină numărul 1 a Operei din capitala Greciei. Între 1998 și 2004, a fost distinsă cu 11 dintre cele mai importante trofee la concursuri internaționale de interpretare, printre care concursul internațional de muzică „Francisco Vinas" (Barcelona, ​​2003), „Montserrat Caballe" (Andorra, 2001), Festivalul George Enescu, „Belvedere", Viena (1999) și Concursul Internațional „Voci Verdiene" (Busseto, Italia, 1998). A fost ovaționată pe cele mai importante scene lirice ale lumii: de la Wienner Staatsoper la Deutsche Oper Berlin, Concertgebouw Amsterdam, sau Royal Opera din Londra (Covent Garden). A cântat în Stuttgart, Bergen, Oslo, Marsilia, Liege, Barcelona, ​​Milano, Catania, Palermo, Modena, Piacenza, Beijing, Seul, Tokyo și Singapore. A lucrat cu dirijori de renume mondial precum Seiji Ozawa, Mark Elder, Asher Fish, Eugene Kohn, Jiri Kout, Pinchas Steinberg, Julian Kovatchev sau Alberto Veronesi. În 2011, a primit premiul Grand Music de la Asociația Criticilor de Teatru și de Muzică din Grecia.

 

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles