Antigona, un recviem
23
feb
Antigona, un recviem
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
23 februarie 2023, Ora 19:00

Info eveniment


Deși piesa lui Sofocle a fost scrisă acum 2500 de ani, personajul Antigonei continuă să sintetizeze câteva dintre cele mai delicate problematici ale contemporaneității. Simbol absolut al rezistenței, al luptei împotriva sistemului, dar și al empatiei și al sacrificiului pentru celălalt, iată că eroina tragică poposește pe scena Naționalului sibian într-o perioadă amenințată de iminența unui război.

Având la bază textul lui Thomas Köck, „antigona. un recviem“ pune într-o lumină crudă tensiunile sociale și politice ale momentului, pentru a ne oferi o radiografie a conflictelor interumane și, eventual, o formă de salvare colectivă. După ce pe malurile Tebei sunt descoperite cadavrele mai multor necunoscuți, spiritele se încing, pe măsură ce se divid în două tabere: pe de o parte se află Creon care refuză să-și asume responsabilitatea pentru niște morți care nu sunt „ai lui”; pe de altă parte, Antigona vrea să onoreze memoria nefericiților. Dar încrâncenarea tinerei va avea un preț.

Regizorul Florin Vidamski pune în balanță valorile unei societăți consumeriste, însă lipsite de repere morale, pentru a exprima, în cele din urmă, un manifest al devotamentului pentru umanitate. Publicul este invitat la un spectacol inteligent și nonconformist, o instalație teatrală imersivă, urcând pe scenă, alături de personaje, pentru o experiență senzorială totală.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles