LA COMPAGNIA DEL MADRIGALE - FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022
20
oct
LA COMPAGNIA DEL MADRIGALE - FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022
Centrul Reformat Noul Mileniu, Timisoara
20 octombrie 2022, Ora 19:00

Info eveniment

LA COMPAGNIA DEL MADRIGALE

La Compania del Madrigale este printre cele mai cunoscute ansambluri vocale ale scenei internaționale de muzică veche de astăzi.

În primăvara anului 2011 ansamblul și-a făcut debutul discografic la casa de discuri Arcana cu o antologie de madrigale pe texte din Orlando Furioso de Ariosto. Programul a fost prezentat la prestigioasele festivaluri de la Ravena, Utrecht, Pisa și Paris.

În 2013, La Compania del Madrigale a început să lucreze cu casa de discuri spaniolă Glossa și a înregistrat albumul Sesto libro dei Madrigali a cinque voci de Carlo Gesualdo, cu ocazia aniversării a 400 de ani de la moartea compozitorului. Discul a obținut premiile Choc al revistei Classica și Diapason d'Or de l'Année 2013 la categoria muzică veche.

Albumul Quinto libro de' madrigali a sei voci de Luca Marenzio a fost lansat în 2015 și a primit mai multe premii prestigioase cum ar fi Diapason d'or, Gramophone's Editor's Choice și Preis der Deutschen Schallplattenkritik.

În 2016, ansamblul a înregistrat primul său CD dedicat lui Claudio Monteverdi, Il Pianto della Madonna, o antologie de muzică sacră și madrigale religioase. În același an au lansat albumul Terzo libro de' Madrigali de Carlo Gesualdo, ambele înregistrări fiind recompensate cu premiul Diapason d'Or.

În același timp, ansamblul și-a extins activitatea concertistică, cântând pe scenele marilor festivaluri, cum ar fi MiTo, Unione Musicale Torino, Schwetzinger SWR Festspiele, RheinVocal, și pe scenele unor prestigioase săli de concerte ca Wigmore Hall, Kölner Philharmonie, Essen Philarmonie, Victoria Hall din Geneva, Musée d'Orsay din Paris, Pontificio Istituto di Musica Sacra din Roma.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles