Bucharest Feminist Film Festival
13-16
oct
Bucharest Feminist Film Festival
Cinema Europa, Calea Mosilor 127, Bucuresti
13 - 16 octombrie 2022, Ora 18:30

Info eveniment

 

 

Bucharest Feminist Film Festival explorează problemele cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, în societățile patriarhale contemporane. 

 

Selecția de filme abordează subiecte precum feminism și intersecționalitate, drepturile omului, roluri, stereotipuri și norme de gen, discriminare, migrație, violență de gen, siguranță în spațiul public pentru comunitatea LGBTQ+, politici care reglementează ce se întâmplă cu corpurile femeilor, percepții și atitudini despre standarde de frumusețe și presiuni sociale. 

 

Cele 5 categorii de filme selectate de pe 5 continente arată realități diferite, care totuși se întrepătrund în jurul inegalității de gen, asemeni păpușilor rusești. Cu cât încerci mai mult să le desfaci, cu atât îți dai seama că ele arată la fel, chiar dacă li se schimbă dimensiunile. Manifestul nostru feminist este construit în jurul experiențelor diferite cu care se confruntă femeile și bărbații, indiferent de locul din care vin. Iar proiecțiile de film sunt ghidate după un fir roșu în al cărui centru se află niște structuri tradiționale care se împletesc cu practici moderne.

 

Vrem să deschidem din nou o conversație despre principii după care ne ghidăm, să deconstruim stereotipuri și despre cum putem trăi împreună într-o lume în care fiecare este liber să fie cine vrea să fie. 

 

Dacă ești elev/ă sau student/ă poți beneficia de reducere de 50% la abonamentul pe cele 4 zile de festival introducând codul de reducere Stayinschool50. Intrarea se va face pe baza unui act doveditor (carnet de elev/ă sau legitimație de student/ă).

 

 

Programul** pe care ți l-am pregătit este:

 

            13 octombrie – Deschidere 18:30 – 21:30

 

Film - “Imaculat” spune povestea Dariei, care ajunge la dezintoxicare pentru a             scăpa de dependenţa de droguri insuflată de prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o          salvează de avansurile sexuale ale celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special     vine cu un preţ mare.

 

 

            14 octombrie – Ziua 1 – 18:30 – 22:00

 

Teatru radiofonic - Teatru Improbabil “Frica în sân” are la bază replici, situații sau povești întregi de viață ale unor femei care mai trăiesc încă sau care au murit de cancer de sân. Și care au rămas fără un sân ori poate fără amândoi. Și asta le-a pus la îndoială feminitatea, încrederea în sine și chiar sensul vieții.

 

Film - “Judy versus Capitalism” este un film documentar canadian, regizat de Mike Hoolboom și lansat în 2020. Filmul este un portret documentar structurat experimental al vieții influentei activiste canadiene Judy Rebick, bazat în parte pe memoriile sale

 

Calup filme scurte - Girl, woman, other*, unde avem o selecție de filme despre cum femeile pot fi discriminate sistematic atât în țara unde s-au născut, cât și în cea în care emigrează;

 

          15 octombrie – Ziua 2 – 15:30 – 22:30

 

Calup filme scurte - Here and queer, unde explorăm experiențele persoanelor LGBTQ+;

 

Calup filme scurte - Invisible women, care atrage atenția asupra percepțiilor pe care diferite societăți o au asupra femeilor;

 

Dezbatere - TBA

 

Film - “Papicha” Nedjma, o studentă în vârstă de 18 ani, visează să devină creatoare de modă. Noaptea, se furișează împreună cu prietenele ei bune și merg în cluburi unde își vând creațiile tinerelor algeriene, „papichas”. Dar situația politică și socială din Algeria continuă să se degradez. Refuzând această fatalitate, Nedjma decide să organizeze o prezentare de modă, indiferent de consecințe.

 

 

            16 oct – Ziua 3 – 16:00 – 21:40

 

Calup filme scurte - The doll factory*, unde filmele spun povești corporalitate și sexualitate, mai ales în ceea ce privește concepțiile greșite sau restricțiile impuse asupra acestora;

 

Dezbatere – TBA

 

Calup filme scurte - I never told anyone*, care se învârte în jurul abuzurilor stigmatizate, ignorate și ascunse.

 

Film - “God exists, her name is Petrunja” este un film de dramă macedonean din 2019 regizat de Teona Strugar Mitevska. Spune povestea unei femei care câștigă un concurs local, dar pentru că este de obicei rezervată bărbaților, devine ostracizată pentru asta.

 

**Programul detaliat va fi anunțat în preajma evenimentului.

 

 

*Acest calup cuprinde filme cu subiecte sau imagini cu un puternic impact emoțional. Accesul minorilor/minorelor în sală sub 14 ani se va face doar cu un/o însoțitoare adult/ă. 

 

 

Locație: Cinema Europa - Calea Mosilor 127, București 

 

 

 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles