Festivalul Posada Rock

Festivalul Posada Rock

Festivalul Posada intr-o noua prezentare

Dupa ce, in anul 2011, Festivalul Posada Rock a fost repus in drepturi, reluandu-se astfel o veche traditie, editia din acest an va imbraca haine noi.

In 2012, Posada Rock isi pastreaza statutul de festival concurs dar se va incadra si in categoria evenimentelor cu participare internationala. Pe scena din Campulung Muscel vor evolua, in recital, nume ale scenei mondiale si legende rock autohtone. Organizatorii declara: “Posada Rock isi pastreaza caracterul de rampa de lansare pentru trupele rock si castiga la capitolul spectacol

Editia din 2012 va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel, in perioada 7 - 9 septembrie. Mai multe detalii, despre modalitatea de inscriere la concurs si  despre trupele care vor canta in recital vor fi oferite in curand.

Posada Rock este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada Rock a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).

AVA INFERI pe scena Festivalului POSADA

AVA INFERI este primul invitat de peste hotare al Festivalului Posada 2012, care va avea loc in perioada 7-9 septembrie la Campulung Muscel. Trupa portugheza va sustine un recital, in seara de 8 septembrie.

AVA INFERI va reveni in Romania, in formula: Rune Eriksen (chitara), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitara) Sasha Horn (tobe).

Trupa activeaza din 2004, in zona doom-goth, iar chitaristul Rune Eriksen descrie stilul abordat drept: “o casatorie intre intunecat si angelic.” Rune Eriksen, aka Blasphemer, este bine cunoscut publicului din postura de chitarist al trupei norvegiene Mayhem, din care a facut parte timp de 13 ani. Un alt proiect, de factura black thrash, in care Rune se manifesta este Aura Noir.

Solista Carmen Simoes este o voce bine cotata a scenei metal europene, iar in palmaresul ei artistic se regaseste o onoranta colaborare cu muzicienii de la Moonspell. 

AVA INFERI a lansat pana in prezent patru albume, cel mai recent fiind “Onyx” (2011). Videoclipul pentru piesa Majesty a fost filmat chiar in Romania, sub bagheta regizorala a lui Costin Chioreanu (Twilight 13 Media). Aceeasi echipa de la Twilight 13 Media a lucrat si pentru clipul piesei “The Living End,” filmat in Portugalia.

Clipurile pot fi urmarite mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=IWGYoGyUttA

http://www.youtube.com/watch?v=cMHM3s8LloI

In 2012, Festivalul de la Posada se va bucura, in premiera si de participare internationala. Dar, isi pastreaza si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aici.  

Editia din 2012 va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel, in perioada 7 - 9 septembrie.

Festivalul Posada este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).

Eveniment Festivalul Posada Rock
Locatie Stadionul Municipal, Campulung Muscel
Data 7 & 8 & 9 septembrie 2012
Ora 14:00