Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

            Andrea Bocelli va canta pentru romani pentru prima oara pe 25 mai 2013 la Romexpo Bucuresti!


Concertul lui Andrea Bocelli din 25 mai de la Romexpo, se transforma intr-un adevarat festival al muzicii de calitate. Cu fiecare zi lista de invitati speciali ai maestrului se mareste. Daca pana ieri, lista de invitati era formata doar din cele patru soprane de la DIV4S, iata azi Andrea Bocelli continua seria de surprize placute cu alte nume sonore din muzica clasica internationala dar si din Romania: soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Cezar Ouatu, Corul Radio, precum si Orchestra Nationala Radio.

Angela Gheorghiu s-a nascut in Adjud si a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti unde a studiat cu remarcabila Mia Barbu. Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992 la Royal Opera House din Londra in La Boheme. Printre cele mai importante aparitii din ultimii zece ani se numara La Rondine si Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d'Orange si la Festivalul de la Salsburg, Faust la Metropolitan Opera New York si multe altele. Aplaudata de milioane de fani de pe intreg mapamond, Angela Gheorghiu primeste numeroase recunoasteri din partea criticilor de gen, fiind recompensata cu numeroase dinstinctii si premii.

Soprana Paola Sanguinetti a absolvit conservatorul de muzica ''Arrigo Boito''. In 1994 castiga a cinsprezecea editie a competitiei ''Mattia Battistini'' in Rieti si astfel i se deschid portile recunoasterii internationale a talentului sau. Din 1997 incepe sa colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alaturi de care sustine concerte in turneul din Europa, iar in 1998 in turneul din America unde sustine concerte in Miami, New York, Rio de Janeiro, Buenos Aires.

Un alt invitat de seama al maestrului este nimeni altul decat dirijorul Marcello Rota. In cariera sa impresionanta, Marcello Rota a condus de la pupitrul de dirijor, marile orchestre ale lumii, incantand audienta de fiecare data.

Grupul CARisMA a luat fiinta in anul 2011, dupa ce doi talentati chitaristi au lasat de-o parte ambele cariere solo remarcabile: Magdalena Kaltcheva si Carlo Corrieri. Acestia combina tehnica lor extraordinara cu sunetul modern si inovator, rezultatul fiind un stil natural, care stabileste o noua directie in muzica.

Un alt roman, Cezar Ouatu, castigatorul Eurovision Romania va urca pe scena de la Romexpo alaturi de maestrul Andrea Bocelli.

Orchestra Nationala Radio vine sa completeze ilustra lista a invitatilor tenorului Andrea Bocelli. Cu o traditie de aproape un secol, Orchestra Nationala Radio a avut la pupitrul sau maestrii artei dirijorale romanesti precum Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Horia Andreescu, dar si invitati precum George Enescu, Carlo Zecchi, Kurt Masur si multi alti. Orchestra Nationala Radio a acompaniat solisti vocali celebri precum Montserat Caballe, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Jose Carreras si Angela Gheorghiu.

Corul Radio a fost infiintat in 1940, ajungand in scurt timp unul dintre cele mai apreciate coruri din Europa. In lunga cariera, Corul Radio a efectuat turnee in Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Israel, colaborand adesea cu orchestre de renume din tara si strainatate.

Iata, pe 25 mai la Romexpo Bucuresti a venit randul romanilor sa se bucure de compania selecta a lui Andrea Bocelli si a invitatilor sai speciali si sa asculte pentru prima oara live melodii precum:
'Time To Say Goodbye'',''Con te Partiro'', ''Vivo Per Lei'', ''Besame Mucho'' sau ''Nessun Dorma'', dar si melodii de pe noul album

Preturile biletelor sunt urmatoarele:
- Zona VIP - 1400 lei
- Categoria I - 900 lei
- Categoria II - 750 lei
- Categoria III - 550 lei
- Categoria IV - 350 lei
- Categoria V - 250 lei
- Zona In Picioare (fara loc) - 150 lei

Eveniment Andrea Bocelli
Locatie Romexpo, Bucuresti
Data 25 Mai 2013
Ora 20:00