The HOPE Project
11
dec
The HOPE Project
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
11 decembrie 2021, Ora 19:00

Info eveniment

 

The HOPE PROJECT 2021

un spectacol de Bogdan Sărătean

 

 

Caseta artistică

The HOPE Project 2021

 

Sufleor: Sanda Anastasof

 

1.      Cătălin Neghină

2.      Cristian Stanca

3.      Eduard Pătrașcu

4.      Vlad Robaş

5.      Codruța Vasiu

6.      Cristina Stoleriu

7.      Ioana Blaga Frunzescu

8.      Veronica Arizancu

 

Coordonator proiect: Luminița Bîrsan

 

 

Sinopsis

Sinopsis propus de Bogdan Sărătean:

Putem da definiția speranței în plină pandemie, în anul 2021?

Acum când actul teatral e o raritate, când spaima și nesiguranța ne inundă viața de zi cu zi.

De ce suntem aici pe scenă?

Jucăm un rol? Ne exhibăm? Îi invocăm pe cei care nu mai sunt?

Opt actori pun întrebări într-un spațiu gol, populat doar de o cameră video și de imaginea lor multiplicată la infinit.

Adevărul se va rosti la final dintr-un ungher al scenei, dintr-un spațiu ascuns.

The Hope Project 2021.

 

Sinopsis Andrei Șerban:

O scenă de teatru goală. Niciun decor. Nicio regie. Doar zece actori în căutarea unei idei pentru un spectacol. Cine dă startul? Care să fie miza viitoarei producții? Cum poți transforma propria biografie într-un material scenic?

The HOPE Project ne propune o plonjare în laboratorul de creație al actorului care, în munca sa cu sine însuși, își poate transforma propria poveste într-un adevărat spectacol.

 

Bio autor spectacol

Bogdan Sărătean ....

Bogdan Sărătean (n. 1978) a absolvit în anul 2004 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București. În anul 2006 a obținut două premii la Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER. La începutul lui 2007, a înființat  trupa de teatru tânăr Trimbulinzii, care în scurt timp s-a impus la nivel național prin rezultatele obținute la festivalurile de profil. În anul 2011 a absolvit cursurile de masterat ale UNATC „I.L. Caragiale”, București, specializarea Regie Teatru. În prezent, este regizor la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, doctor al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București și cadru didactic la Departamentul de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Din mai 2009, este președintele Asociației Culturale „BIS”, O.N.G. care derulează diverse proiecte culturale, printre care „Teatrul din Cartier” și Festivalul „25 de ore de Teatru Non-Stop”, organizat anual la Sibiu, sub sloganul „Respiră. Teatru”.

În THE HOPE PROJECT, Bogdan Sărătean devine și dramaturg, scriind împreună cu actorii textul spectacolului, pornind de la experiențele lor personale, de la visele lor, speranțele lor.

 

 

Declarație regizor

Iată că în anul 2021 opt actori vin pe scenă și ne vorbesc despre speranță, despre resorturile ei și formele ei în aceste vremuri stranii. Trecerea către personaje, către dramaturgia universală se face uneori fin, alteori smucit. Un execrcițiu oarecum pirandellian de chestionare a eu-lui.

La un moment dat, joaca devine serioasă, iar spațiul scenic e năpădit de absența prezentă a celor care nu mai sunt. Dar între timp râdem ca la teatru, vorbim de personaje din desene animate, luăm în derâdere clișee teatrale, căzând uneori chiar noi în capcana lor.

Nu aș deconspira mai mult, e un spectacol care se trăiește pur și simplu, care pentru mine a fost și un exercițiu dramaturgic de mult așteptat. The Hope Project 2021.

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2022 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles