MILES DAVIS - Miles Ahead
15
mai
MILES DAVIS - Miles Ahead
Cinema Pro, Blvd. I. C. Bratianu nr 6, Bucuresti
15 mai 2018, Ora 20:00

Info eveniment

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta cu mandrie in Romania

 

MILES DAVIS - Miles Ahead

His Story... With a little Improvisation!

 

Peste șase decenii, de la debutul sau în 1945 si până la moartea sa în 1991, Miles Davis a făcut muzică pornind de la un ciudat talent de a auzi viitorul și o puternică dorință de a il transpune pe note. Inca de la începuturile sale în universul jazzului modern, el a venit să intuiască noi lumi de sunet și provocări. În timp ce marea majoritate a muzicienilor - jazz, rock, R & B etc. - ajung sa isi epuizeze in timp încărcătura experimentală și imrevizibilitatea tineretii, Miles a pacalit intotdeauna acest lucru, crezând și urmându-si instinctul până la sfârșit.

 

În acest fel, Miles a devenit purtatorul de stindard pentru generații succesive de muzicieni, modeland si schimband cursul muzicii improvizate moderne de mai bine de o jumătate de duzină de ori.

 

Miles Davis a fost - fara indoiala -  una din cele mai influente, inovatoare și originale personalități muzicale din istoria jazz-ului din secolul al XX-lea, pe drumul deschis de Buddy Bolden și continuat cu Joe King Oliver, Louis Armstrong, Roy Eldrige, Dizzy Gillespie si Don Cherry. Vastul său catalog interpretativ cuprinde cele mai variate stiluri, de la bebop, la cool, modern jazz și - mai ales - fusion, stil la a cărui dezvoltare a avut un rol determinant. Cu "Birth Of The Cool" (1949-1950) inițiează trecerea de la improvizațiile aprinse, în genul lui Charlie Parker, către reluările reținute cu aranjamente reduse ale mijloacelor muzicale. Albumul "Kind Of Blue" (1959) reprezintă punctul de plecare al celor mai importante modificări structurale din jazz-ul modern, înlocuind funcția armonică cu accentuarea gamei melodice ca element fundamental în compoziție și interpretare. Albumul "Bitches Brew" (1969) deschide epoca stilului fusion, care reunește cele două modalități predominante ale anilor '60.

Ca interpret, Miles Davis, prin accentuarea fiecărui ton, se distanțează de virtuozitatea caracteristică a predecesorilor săi. Sunetul său clar, dinamic și perfect echilibrat devine model pentru mulți interpreți tineri, formația sa devenind o pepinieră a jazz-lui contemporan, din care s-au dezvoltat muzicieni de valoare ca John Coltrane, Kenny Garrett (prezent 3 ani consecutiv pe scena Jazz Syndicate Live Sessions), Bill Evans, Herbie Hancock sau Keith Jarett.

 

In seara de 15 Mai, intr-un concert eveniment, pe scena de la Cinema Pro, vor urca:

 

Sebastian Burneci - trompeta; Gianni Gagliardi (ITA)- saxofon, George Natsis - pian; Adrian Flautistu - bass; Vlad Popescu - baterie;

 

Evenimentul MILES DAVIS - Miles Ahead, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde in primavara aceasta mai puteti asculta:

 

AVISHAI COHEN:               8 Mai 2018, Sala Cinema Pro;

 

PROGRAM:

Concertul MILES DAVIS - Miles Ahead va avea loc pe data de 15 Mai 2018, ora 20:00 la Sala Cinema Pro din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc in retelele eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

 

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=ssfTNCTVT5U

 

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2021 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles