Conace Boieresti
22
mai
Conace Boieresti
Conace Boieresti,
22 mai 2021, Ora 10:00

Info eveniment

Aceste constructii fabuloase arhitectural, nu de demult case boieresti, resedinta unui ispravnic, subprefect, a unui vizir sau chiar unui pasa, astazi un popas frumos pentru turele nostre culturale, o oaza de linsite si istorie uitata. Conacul este resedinta boierilor de odinioara sau a marilor mosieri, de obicei amplasat in centrul marilor proprietati si inconjurat de casele muncitorilor agricoli.

Fiecare dintre ele are o poveste frumoasa, o istorie si uneori mituri ori legende, adevarate sau nu. Mergem pe urmele istoriei si incercam sa aflam de la ghizii caselor boieresti cat mai multe informatii.

Duminica este dedicata unei curse culturale, 3 obiective fabuloase, o parte din istoria Romaniaie de la inceput de secol XX. Obiective fantastice, o tura de peste 6 ore de istorie, cunoastere, plimbari si voie buna.

1. Palatul Brancovenesc Potlogi - Denumirea de stil brâncovenesc sau de artă brâncovenească caracterizează in istoriografia română de artă arhitectura și artele plastice în Țara Românească din timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714).

2. Conacul Bratienilor (Vila Florica) - Curajoasă şi vizionară, dinastia Brătienilor a fost una dintre cei mai importante familii de pe scena politică românească, povestea lor semănând basmelor cu eroi care schimbă destinul ţării şi instituie legi minune pentru bunăstarea oamenilor.

3. Memorialul Inchisoarea Pitesti: a fost construită între 1938 și 1941. Era cel mai modern penitenciar din România la acel moment, dispunând de o capelă, infirmerie, sistem de încălzire centralizat și condiții moderne. În primii ani de funcționare, închisoarea primea în special deținuți de drept comun, dar și tineri membri ai Gărzii de Fier, începând cu 1942.

Plecare: 10.00  - Piata Victoriei. (parcarea mare de langa Muzeul Antipa)

Pranz   : 14.00 - optional - restaurant din orasul Pitesti.

Sosire  : 16:30 - Piata Victoriei.

Pretul include: transport in microbuz 7 locuri, un pahar vin, ceai, cafea, apa, produs patiserie, intrare obiective cu tur ghidat, masti si dezinfectant conform noilor reguli.

Nu include: taxe foto, mese sau suveniruri.

Locuri limitate: 5

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2021 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles