Crama Budureasca
29
mai
Crama Budureasca
Crama Budureasca, Gura Vadului, Nr. 472, Gura Vadului
29 mai 2021, Ora 11:00

Info eveniment

Inaugurată în anul 2013, Crama Budureasca este una dintre cele mai mari și mai moderne construcții de acest tip din Romania. Tehnologia de ultimă ora face ca istoria vinurilor Budureasca să continue într-un limbaj modern. Așezată in mijlocul a 280 de hectare de vie, crama oferă ocazia unor priveliști pitorești, plimbări in natură și a degustării vinurilor de top, din portofoliul Budureasca.

Crama Budureasca încurajează modele moderate de consum, deoarece numai prin savurarea moderată si lentă a vinului, aromele complexe și caracterul său unic pot fi pe deplin apreciate. Și de ce să nu ai parte de o astfel de experiență care îți încântă toate simțurile ?

 10.00 - intalnire in Piata Victoriei (parcarea mare)

 11.30 - Muzeul „Conacul Bellu" Urlați, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, este parte a unui complex arhitectonic ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX. Muzeul deține și o cramă boierească, construită cu bolți stil Avella, cu piese cioplite în piatră (linuri, călcătoare) din sec. II - III şi alte utilaje şi vase pentru producerea vinului, ce prezintă practica viticulturii în zona Dealu Mare din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.

 13.00 - Pranzul la unul din restaurantele din apropierea cramei.

 14.30 - vizitarea cramei, facem cunostinta cu Stefan Timofti gazda noastra, care ne va spune povestea cramei si ne va face turul de inceput. Degustarea a 5 sortimente de vin alaturi de mici gustari:

1. Fume Budureasca Premium

2. Feteasca Neagra Premium

3. Noble 5 - cupaj (Feteasca Neagra, Shiraz, cabernet, pinot noir, merlot)

4. Cabernet Sauvignon Origini

5. Shiraz Premium

 16.30 - plecam catre Bucuresti.

 18.00 - inapoi in Piata Victoriei.

 Include: transport, apa, cafea, gustari, degustare 5 sortimente de vin, platouri branzeturi si snackuri, turul cramei, bilet Conacul Bellu si la expozitia de fotografie din curtea Conacului.

14 locuri disponibile.

Informatii suplimentare:  florintunaru.tif@gmail.com

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles