Crama Marcea
17
apr
Crama Marcea
Crama Marcea Stefanesti, Pitesti
17 aprilie 2021, Ora 11:00

Info eveniment

Pe amplasamentul fostelor plantatii ale Institutului de Cercetare Stefanesti, lasate in paragina dupa anii '90 - Casa de Vinuri Stefanesti infiinteaza, incepand cu 2011, 25 de hectare de plantatie de vita de vie cu soiuri nobile.

Solurile grele, argiloase, cu aciditate ridicata sunt dificil de lucrat, fiind nevoie de o agrotehnica moderna, echipamente performante si sincronizare foarte buna cu conditiile meteo. Zona a fost cunoscuta in general pentru vinurile albe, favorizate de nivelul ridicat al aciditatii naturale si de mineralitatea puternica. Feteasca Neagra, singurul soi de struguri negri plantat la Marcea, a infirmat asteptarile bazate pe istoricul zonei cu niste rezultate spectaculoase. Solurile argiloase sunt cele care favorizeaza acumularea antocianilor si fixarea compusilor de culoare, favorizand, la un nivel moderat de coacere complexitatea vinurilor.

Asadar, vino cu noi sa auzi despre istoria acestor dealuri si vii, de la Mircea cel Batran pana in 2010 la prima plantatie a casei de vinuri Stefanesti, astazi Crama Marcea.

Este dimensionata pentru procesarea productiei de pe platoul Marcea cu o capacitate maxima de vinificare de 1000 de hectolitri/an si o capacitate de stocare de 2000 de hectolitri. Este prevazuta cu spatiu de maturare a rezervelor cu temperatura si umiditate controlate.

Sunt foarte multe povestiri legate de acest oras, de la povestea de dragoste a lui Liviu Rebreanu, pana la celebrele familii, Golescu si Bratianu, care au dat Romaniei un numar impresionant de prim-ministri. Cateva dintre ele ai sa le auzi la crama in timp ce vom degusta cele 6 vinuri propuse de noi:

Longitude - alb sec, asamblaj de soiuri albe

Marcea     - Tamaioasa Romaneasca

Marcea     - Chardonnay

413 Editie limitata   - Rose din Pinot Noir

413 Editie limitata  - Feteasca Neagra

Desert      - Dulce Funny

Te asteptam sambata in parcarea mare din Piata Victoriei sa pornim la drum, avem pentru tine si mici gustari, apa sau cafea pentru ca cele 90 de minute parcurse pana la crama sa treaca cat mai usor. Sala de degustare se afla in locul unde sunt amplasate si baricurile ori afara in vie, intr-un cadru spectaculos am spune noi, un loc ideal pentru astfel de evenimente.

Acest eveniment este organizat cu scopul socializarii, vizitelor la cramelor mici cu potential mare, gusturilor romanesti si istoriei locurilor. Grupurile noastre sunt limitate la un numar de maxim 14 persoane, impartit in doua microbuze si se adreseaza oamenilor veseli si dornici de a descoperi autenticitatea zonei. În acest sens, spre exemplu, conacul Florica păstrează amintirea uneia dintre cele mai importante familii de oameni politici români, cea a Brătienilor, cu rol covârșitor în realizarea Românieimoderne. Domeniul Florica, format din conac, fermă, capelă, cramă, gară şi observatorastronomic, este înconjurat de podgoriile de la Ștefăneşti.

Daca vremea ne permite, vom face un popas de circa o ora in curtea muzeului Golesti unde se afla si un superb conac, pe care din pacate il vom admira din exterior.

11.00 - Piata Victoriei (parcarea mare)

Durata: 5-7 ore. Contine: pachet degustare 6 vinuri, cafea, apa, gustari, platou degustari (branzeturi, paine, fructe, carnuri maturate) transport, bilet intrare muzeul Golesti si Vila Florica.

Pret: 200 ron.

Informatii suplimentare:  florintunaru.tif@gmai.com

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles