Introducere in Arta Contemporana
25
sep
Introducere in Arta Contemporana
ZOOM.US, online
25 septembrie 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Introducere în Arta Contemporană 


Lector

Mihaela Ion

Dată începere

25 septembrie 2020

Oră curs

19:00

Număr ateliere

5

Frecvenţă

săptămânal, vineri (o întâlnire durează 2h)

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

18 ani

Cost

375 de lei (total pentru 5 întâlniri)

Cursul este online.


Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei ENTERTIX un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).        
 

Uneori, o galerie sau un muzeu de artă contemporană poate părea, pentru cei care nu lucrează în domeniu, un spaţiu ciudat, un spaţiu ale cărui reguli par de neînţeles. Ţi s-a întâmplat vreodată să auzi, într-un astfel de muzeu, o persoană care să spună „şi eu pot să fac o asemenea lucrare" sau „copilul meu face desene mai frumoase"?

Judecata de valoare pe care o oferim unei lucrări ţine foarte mult de modul în care ne poziţionăm faţă de ea. Cursul de introducere în arta contemporană oferă informaţiile necesare pentru cei care vor să înveţe să analizeze, să evalueze sau chiar să reevalueze lucrările de artă pe care le-au văzut.

La curs vei urmări şi vei analiza, împreună cu lectorul, o serie de imagini importante din istoria artei moderne, postmoderne şi contemporane. Vei afla povestea unor artişti care au schimbat modul în care privim arta.

Lucrările de artă – picturi, sculpturi, fotografii, happeninguri – analizate din punct de vedere estetic, istoric, economic etc. prezentate în acest curs te vor învăţa cum să le descoperi frumuseţea. Vom pune accent mai ales pe opere ce redau personaje şi imagini iconice.

Temele cursului de introducere în arta contemporană vor fi:

1. Apariţia modernităţii, ruptura de academism, de portretele standard. Artişti care propun noi stiluri. Apariţia fotografiei.  Nadar, Edgar Degas, Claude Monet, Edouard Manet, Paul Cezanne, Suzanne Valadon, Maurice Utrillo, Georges Seurat, Paul Signac, Vincent Van Gogh.

2. Experimentele artistice. Noi simboluri, noi culori, noi forme. Paul Gauguin, Henri Matisse, Theodor Pallady, Edvard Munch, Egon Schiele, Gustav Klimt, Marcel Duchamp, Salvador Dali, Joan Miró.

3. Consumerismul artei. Edward Hopper, Grant Wood, Norman Rockwell, Tamara Lempicka, Georgia O'Keeffe, George Rodrigue. Expresionismul abstract: Jackson Pollock, Willem de Kooning, Mark Rothko. Pop- Art: David Hockney, Andy Warhol, Roy Lichtenstein. Neo-pop-art: Takashi Murakami

 4. Happeninguri ca formă de artă. Corpul văzut ca mijloc de exprimare artistică: Tehching (Sam) Hsieh, ORLAN, Marina Abramovic, Joseph Beuys, Robert Mapplethorpe.

5. Arta contemporană mereu în schimbare. Cotele operelor de artă contemporane. Yayoi Kusama, Gerhard Richter, Jeff Koons, Maurizio Cattelan, Banksy, Adrian Ghenie, Răzvan Boar, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor.


foto: unsplash.com

Datorită faptului că lectorul a colaborat cu case de licitaţie din Bucureşti, colaborează cu galerii de artă şi muzee şi a predat la ASE cursul postuniversitar „Istoricul tranzaţiilor de artă", fiecare artist despre care îţi va vorbi va fi analizat şi prin prisma cotelor de vânzare. Atât din perspectiva vânzării lucrărilor în casele de licitaţie naţionale, cât şi în cele internaţionale. 

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.  

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni. 

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON
3
iun
BRUCE DICKINSON
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles