PRINCE IN JAZZ
7
mai
PRINCE IN JAZZ
Luceafarul (ex CinemaPro), Blvd. I. C. Bratianu nr 6, Bucuresti
7 mai 2020, Ora 20:00

Info eveniment

PRINCE IN JAZZ

“Prince a fost cel mai “cool” muzician pe care l-am ascultat in anii ’80. Pe scena, era precum James Brown, Jimmy Hendrix si… Charlie Chaplin, “all in one”: cum poti rata asa ceva?!” – Miles Davis

 

Prince, un virtuoz al chitarei, faimos pentru compozitiile sale, stilul vocal “falsetto” atat de personal, precum si aparitiile scenice flamboiante, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari muzicieni ai tututror timpurilor. Muzica sa inovatoare a integrat o paleta larga de stiluri, de la funk, rock, R&B, new wave, soul, sau pop, pana la jazz.

 

Cele peste 130 milioane de discuri vandute, l-au transformat in unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor. Pe măsură ce muzica lui a crescut în complexitate, tot  mai mulţi muzicieni de jazz au fost atraşi de aceste compoziţii extraordinare, pe care le-au exploatat. Compozitii iconince precum “Purple Rain”, “Kiss” sau “Nothing Compares 2 U” sunt cu adevărat fără vârstă, aşa cum o demonstrează interesul pentru song book-ul Prince a noi şi noi generaţii de muzicieni de jazz, printre care ii amintim – la intamplare – pe Herbie Hancock, Nina Simone sau Kenny Garrett.

 

Cu o formula de tip “All Star Jazz Band”, o serie de admirabili muzicieni de jazz romani si internationali, vor explora intr-o maniera jazzistica vocal-instrumentala non-conformista celebrele hituri Prince. In showul de la “Cinema Pro”, nu vor lipsi - insotite de proiectii video iconice – hituri precum “Purple Rain”, “Sign ‘O’ The Times”, “Kiss”, “Nothing Compares 2 U” sau “Diamonds And Pearls”.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles