SERVE …. Povestea unei vieti
În anii 90, marii critici de vin internaționali știau despre România că făcuse, cândva, vin. Însă nimic mai mult. România era o pată albă pe hartă, iar piața internă oscila între etichete mincinoase, sticle defecte și stocuri de așa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele câteva vinuri care bântuiau piața erau demiseci și demidulci, unde restul de zahăr (sau zahărul adăugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igienă.
Acesta era peisajul în care și-a făcut apariția contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a cărui familie se ocupase de generații întregi de vin, atât acasă, în Corsica (Domaine Peraldi), cât și în zona Champagne, unde detinusera celebra Piper-Heidsieck. Un șir de întâmplări fericite i-au adus împreună pe Guy de Poix și Aurel Rotărescu, care a devenit discipolul lui Guy si enologul care, din 1994 până astăzi, definește sufletul vinurilor SERVE.
Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel si echipa SERVE duc mai departe visul si crezul contelui Guy de POIX.
FILOSOFIA SERVE
Curaj, Inovatie, Respect, Solidaritate.
Ora 09.00 - intalnire in Piata Victoriei (parcarea mare)
Ora 10.00 - Muzeul Ceasului - ghid autorizat din partea muzeului.
Ora 11.30 - Muzeul Conac Bellu - ghid autorizat.
Ora 13.00 - prânz optional la unul din restaurantele din apropiere. Optional iar plata se va face individual.
Ora 14.30 - Prezentarea cramei, turul de crama, degustare a 5 sortimente de vin, 2 din Vinul Cavalerului, 3 Terra Romana plus o sticla de vin oferita cadou.
Ora 16.00 - Întoarcere catre Bucuresti.
Ora 17.30 -Bucuresti (Piata Victoriei).
Pret: 195 ron
INCLUDE: transportul, gustări, apa, cafea, tur de cramă, bilete la ambele obiective, degustare 5 sortimente de vin plus o sticla de vin oferită cadou.
NU INCLUDE: Prânzul, optional si platit individual, durata maxima 1h30.
Detalii
Tel:0731700248
Email: florintunaru.tif@gmail.com