CONACE SI VIN - Crama Budureasca
30
mai
CONACE SI VIN - Crama Budureasca
Crama Budureasca, Gura Vadului, Nr. 472, Gura Vadului
30 mai 2020, Ora 09:00

Info eveniment

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.

Istoricii antici vorbesc în scrierile lor despre vinurile de mare calitate produse în regiune. De exemplu, însuși marele Homer menționa în textele sale că Războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin. În prezent, vinurile Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru caracteristicile lor unice, tradiționale, precum și pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind deopotrivă moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului.

Pe aceste dealuri, printre vestigiile străvechi civilizații dace din Valea Budureasca, sunt maiestrite vinuri în deplin respect față de natură, față de licoarea insași și față de clienți. Din nobila moștenire a acestor dealuri au fost păstrate mândria, simplitatea și onestitatea.
Înaugurată în anul 2013, Crama Budureasca este una dintre cele mai mari și mai moderne construcții de acest tip din Romania. Tehnologia de ultimă ora face ca istoria vinurilor Budureasca să continue într-un limbaj modern. Așezată in mijlocul a 280 de hectare de vie, crama oferă ocazia unor priveliști pitorești, plimbări in natură și a degustării vinurilor de top, din portofoliul Budureasca.

Crama Budureasca încurajează modele moderate de consum, deoarece numai prin savurarea moderată si lentă a vinului, aromele complexe și caracterul său unic pot fi pe deplin apreciate. Și de ce să nu ai parte de o astfel de experiență care îți încântă toate simțurile ?

ora 9.00 - intalnire in Piata Victoriei (parcarea mare)

ora 10.30 - Muzeul „Conacul Bellu” Urlați, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, este parte a unui complex arhitectonic ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX. Muzeul deține și o cramă boierească, construită cu bolți stil Avella, cu piese cioplite în piatră (linuri, călcătoare) din sec. II - III şi alte utilaje şi vase pentru producerea vinului, ce prezintă practica viticulturii în zona Dealu Mare din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.

0ra 12.30 - vizitarea cramei, facem cunostinta cu crama si povestea ei.

ora 13.00 - Pranzul alaturi de un sortiment de vin din cele 5 degustate.

ora 13.20
 - degustarea a 4 sortimente din gama superioara alaturi de platouri cu branzeturi si snakuri, individuale.

ora 14.30 - plecam catre Bucuresti.

ora 16.00 - inapoi in Piata Victoriei.

Pret: 190 ron. 
INCLUDE: transport, apa cafea, gustari, degustarea a 5 sortimente de vin, platouri branzeturi si snackuri, turul cramei, bilet Conacul Bellu si la expozitia de fotografie din curtea Conacului.
NU INCLUDE: pranz - 55 ron.(fel principal, garnitura, salata)

Detalii
 
Tel:0731700248
Email: florintunaru.tif@gmail.com
Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2020 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles