WALZING VIENNA WINTER GALA
16
dec
WALZING VIENNA WINTER GALA
Sala Palatului, Strada Ion Campineanu Nr. 28, Bucuresti
16 decembrie 2019, Ora 19:00

Info eveniment


WALZING VIENNA WINTER GALA

Eveniment de sarbatoare, in premiera, alaturi de orchestra “Virtuozii Joahnn Strauss”!
Concert somptuos in compania orchestrei “VIRTUOZII JOHANN STRAUSS”, un eveniment de prima clasa ce va avea loc pe 16 decembrie 2019, la Sala Palatului din Bucuresti, cu incepere de la ora 19.00, sub egida “WALZING VIENNA WINTER GALA”, aflata la prima sa editie in acest an!

Accesul publicului se face de la ora 17.30!

Valsul vienez este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate tipuri de dans din intreaga lume, fiind si cel mai vechi dintre dansurile de bal contemporane. Compozitorii Joahnn Staruss, tatal, si Johann Strauss, fiul, au fost printre promotorii valsului vienez iar pe acordurile celor mai cunoscute si iubite compozitii, spectatorii romani se vor bucura de apropierea sarbatorii magice a Craciunului.

https://www.youtube.com/watch?v=ACOeDIZgQgQ
https://www.youtube.com/watch?v=d4AmYBhGBfM
Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:
•             VIP  -  199 lei
•             Categoria I – 149 lei
•             Categoria II-    99 lei
•             Categoria III – 50 lei

Paul Krebs, profesor de dans la Nurnberg, a combinat in anul 1951 valsul traditional austriac cu stilul englezesc de Waltzing, bucurandu-se de un succes foarte mare la Festivalul de Dans de la Blackpool. Din acea clipa, valsul vienez a devenit unul dintre cele cinci dansuri de sala ca bal standard international.

Valsul Vienez a fost amplu criticat in perioada secolelor XVII-XVIII, fiind considerat ... vulgar. “Dansul interzis”, cum a fost supranumit valsul, a continuat sa existe iar, in cele din urma, s-a facut trecerea catre dansul de salon, transformandu-se intr-un dans elegant, acompaniat de o muzica rafinata. Cele mai folosite instrumente sunt pianul, vioara si basul.

Johann Strauss (fiul), nascut pe 25 octombrie 1825, in St. Ulrich, azi, parte a Vienei, a fost un compozitor austriac, fiul lui Johann Strauss (tatal). Reprezentant de frunte al operetei clasice vieneze, Joahnn Strauss, fiul, se afla pana si astazi in constiinta publicului iubitor al acestui gen.

Isi face ucenicia muzicala sub atenta supraveghere a tatalui sau. Debuteaza ca dirijor la 19 ani, starnind admiratia celor din jur. Presa ii remarca talentul, iar admiratorii si prietenii lanseaza sloganul: "Noapte buna Lanner, buna seara, Strauss-tatal, buna dimineata, Strauss-fiul!".

Paralel cu activitatea concertistica, desfasoara o remarcabila activitate de creatie, oferind valsului o valoare artistica cu totul speciala. Dintre cele peste 140 de valsuri, create de compozitor, unele si-au castigat celebritatea: "Dunarea albastra", "Viata de artist", "Sange vienez", "Vals imperial", "Povesti din psdurea vieneza", "Vin, femei si cantec", sau „Vocile primaverii”.
Trends & News
NEVERSEA
NEVERSEA
Constanta
Neversea Beach
MACANACHE - GEAMANU | Bucuresti
21
aug
MACANACHE - GEAMANU | Bucuresti
Bucuresti
KOVILTIR URBAN GARDEN
Summer Well Festival 2021
13-15
aug
Summer Well Festival 2021
Buftea
Domeniul Stirbey
WE LOVE RETRO
21
nov
WE LOVE RETRO
Cluj Napoca
BT Arena - Sala Polivalenta
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2020 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles