ABONAMENT Sala Radio Jazz Up! Festival
23-24
nov
ABONAMENT Sala Radio Jazz Up! Festival
SALA RADIO, Bucuresti
23 - 24 noiembrie 2019, Ora 19:30

Info eveniment


JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă” - 
Bucuresti @ Sala Radio | 21 - 24 Noiembrie 2019

Wallace Rooney Quintet (SUA), Charlie Parker @ 100, John Betsch (SUA) & Mircea Tiberian feat. Nadia Trohin, Luiza Zan & Jazzpar Trio sau Bucharest Jazz Orchestra sunt cateva dintre showurile si numele ce vor concerta pe scena primei editii a JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă”.

 

JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă” aflat la editia inaugurala, ne promite patru zile de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe scenele de la Sala Radio sau Green Hours.

 

WALLACE ROONEY, unul dintre cei mai admirati trompetisti de Jazz va canta in Premiera in Romania, la JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă”!

 

Wallace, desemnat de doua ori drept “Cel Mai Bun Trompetist al Anului” de catre prestigioasa DownBeat Magazine, si-a câștigat admirația și respectul colegilor și maestrilor săi inca de la vârsta de 16 ani. A făcut parte integrantă din trupele lui Tony Williams, Ornette Coleman, Art Blakey, Elvin Jones, Philly Joe Jones, Walter Davis Jr., Herbie Hancock , Jay McShann, David Murray, McCoy Tyner, Sonny Rollins, Curtis Fuller, Carole King, Joni Mitchell și Dizzy Gillespie pentru a numi doar câteva. A fost unul dintre puținii muzicieni ai generației sale care a învățat și și-a perfecționat aptitudinile direct prin colaborarea cu Maestrii Jazzului. Dar relația sa cea mai importantă și semnificativă a fost cea cu legendarul Miles Davis.

 

Wallace a fost îndrumat de catre Miles Davis după ce acesta l-a auzit în 1983 la spectacolul de gală organizat de ziua lui în Carnegie Hall. Colaborarea lor a atins insa apogeul atunci când Miles l-a ales pe Wallace să împărtă scena la istoricul sau show din Montreux în 1991. După ce Davis a murit, Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter, Tony Williams și Wallace Roney s-au reunit într-un super grup și au făcut turul lumii pentru a-i aduce un tribut Maestrului.

 

“Scopul meu este de a face cea mai bună muzică de care sunt in stare. Mă bucur, ascult și pot interpreta TOATE tipurile de muzică, însa imi filtrez intotdeauna expresia prin experiența Jazz-ului”.

 

Duminica 24 Noiembrie la Sala Radio din Bucuresti, WALLACE ROONEY si Quintetul sau ne vor incanta pentru 90 de minute cu o muzica densa, acustică-electrică, cu armonie abstractă și ritmuri cutremuratoare de ‘be-bop”. Trompeta lui Roney va tăia eterul ca o lamă de ras, orbitand impreuna cu restul bandului într-un univers paralel al timpului.

 

Pe scena Salii Radio vor urca: Wallace Rooney - trompeta // Garry Bartz - saxofon // Oscar Williams - pian // Curtis Lundy - bass // Eric Allen - baterie;

 

Lineupul se completeaza cu concerte si nume importante ale scenei internationale si autohtone, printre care concertul LUIZA ZAN & JAZZPAR TRIO ce vor aduce pe scena muzicală sound-ul și farmecul anilor 30 din Parisul lui Django Reinhardt, CHARLIE PARKER @ 100, care va celebra centenarul maestrului Jazzului, JOHN BETSCH & MIRCEA TIBERIAN QUARTET feat. NADIA TROHIN vor aduce pe scena “La Margine de Bucuresti”, cu muzicile lui cu parfum interbelic, DAN MANDRILA “In Memoriam” @ Green Hours, sustinut de o formatie de tip ALL STAR BAND si altii.

 

PROGRAM:

JAZZ UP! FESTIVAL “Dan Mândrilă” va avea loc in perioada 21 - 24 Noiembrie 2019 in Bucuresti, pe scenele de la “Sala Radio” si Green Hours. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc pe entertix.ro, myticket.ro si in retelele entertix din toata tara.

 

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

 

Eveniment recomandat de MAGIC FM! 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles