ELIXIR
23
iun
ELIXIR
Teatrul Gong - Sala Parter, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu
23 iunie 2019, Ora 18:30

Info eveniment

Teatru

 

SEZONUL ROMÂNESC

 

Asociația Artextract & Teatrul de Comedie

ROMÂNIA

 

Elixir

 

De: Eric Emmanuel Schmitt

Regia: Marcel Top

 

În distribuție: Maia Morgenstern, Marius Bodochi

 

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză. 

Durata: 1h 40min

Data premierei: 14.03.2018

Titlu original: Elixir

 

Dragostea este oare un sentiment declanșat de un proces chimic, sau este pur și simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Foști iubiți, Adam și Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi își evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar și noile relații. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord și însoțită de o provocare: ar putea să-și reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuțios și lucid al capriciilor inimii, reușește să transpună în această piesă, cu fine și surprinzătoare nuanțe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincția dintre dorință și sentiment. Cred că, în privința iubirii, problema constă în faptul că denumim cu același cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinței și cel al sentimentului. La granița dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracția fizică și dragostea, se nasc marile noastre povesti, nu întotdeauna fericite.”

Eric‑Emmanuel SCHMITT

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2020 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles