Lumina Divina în baletele rusesti
23
apr
Lumina Divina în baletele rusesti
Luceafarul (ex CinemaPro), Blvd. I. C. Bratianu nr 6, Bucuresti
23 aprilie 2019, Ora 19:00

Info eveniment

SalutCULTURA! - Lumina Divină în baletele rusești


Stagiunea SalutCULTURA! continuă în luna aprilie, cu “Lumina Divină în baletele rusești”.

 

Luna aprilie ne poartă pe aripile muzici ruseștii și vă întâmpină cu o nouă experiență. Marti, 23 aprilie 2019, călătoria continuă cu o seară de selecțiuni muzicale din celebrele balete a căror muzică a fost scrisă de doi mari titani ai muzicii rusești: Piotr Ilici Tchaikovsky și Aram Hatschaturjan. Orchestra Simfonică București și dirijorul Florin Totan vor aduce mai aproape de voi lumina divină a muzicii și vor interpreta selecțiuni din Lacul Lebedelor, Frumoasa din Pădurea Adormită, Evgheni Oneghin, Spărgătorul de Nuci, Spartacus și Gayaneh. Concertul va avea loc la CinemaPRO, începând cu ora 19.00.

 

Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestrei Simfonice București se vor îmbina într-o armonie perfectă, la care ești invitat să participi.

 

Vino să descoperi Stagiunea SalutCULTURA!, muzica - o formă excelentă de a petrece o seară plăcută și, de ce nu, să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică București!

 

Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, E-Boda, PONSA, Texcargo, EVconnect.ro
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising

Despre Orchestra Simfonică București


Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinta de a oferi iubitorilor de muzica posibilitatea de a intra in contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte muzicale originale si novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale SalutCULTURA!.

 

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucuresti este promovarea excelenței în muzică si atragerea tinerilor către sălile de concert.

Pentru mai multe informatii despre Orchestra Simfonica Bucuresti, accesati https://osb.org.ro.

Florin Totan

Născut la București, în anul 1955, într-o familie de muzicieni – tatăl său fiind un important compozitor, dirijor și profesor – Florin Totan își începe parcursul muzical cu studiul contrabasului, câștigând numeroase concursuri naționale. Își definitivează studiul instrumentului ca absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Între anii 1980-1984 studiază dirijatul cu eminentul profesor Constantin Bugeanu, o mare autoritate a școlii dirijorale românești. Cel mai important moment al carierei sale a fost marcat de întâlnirea cu Sergiu Celibidache, cu care a studiat între anii 1982-1990 la Munich și Mainz. În vara anului 1983 a studiat la Academia Muzicală Chigiana din Siena, Italia, sub tutela prestigiosului Franco Ferarra. Au urmat cursuri de măiestrie cu Richard Schumacher, la Berlin în anii 1990 și 1991.

Florin Totan a câștigat două competiții internaționale de dirijat la Murzzuschlag, Austria – 1990 și, respectiv, Berlin, Germania – 1991.

Florin Totan, vorbind despre conceptul său "Bucuriile Muzicii - Dincolo de Muzică"


“Acest proiect vorbește despre transcendența absolută a muzicii, s-a născut acum 11 ani și va fi prezent pe 23 aprilie în cadrul Stagiunii Orchestrei Simfonice București SalutCULTURA!, ambele inițiative fiind unite de aceeași latură cultural-educațională. 

 

De ce este acest concept unic în Romania și se bucură de succese în toată țara, în săli de concerte, mall uri și parcuri? Este vorba despre muzică și cultură, despre imperativul categoric al întoarcerii la lectura mântuitoare, ziditoare și formatoare în dauna rețelelor de socializare și a telefonului mobil. Desființez bariera dintre spectatori și scenă, prezentând și comunicând direct cu publicul. Abordez o prezentare diferită a concertului, care ține locul programului de sala uzual, sec și cu informații prea puțin relevante pt destinul și devenirea unui compozitor. Vorbesc oamenilor despre Ființare și lumea compoizitorilor. 

 

Cu alte cuvinte, înfăptuiesc în concert, o devoalare a sufletului creatorului și pentru că "muzica vorbeste despre Ființă” -Scopenhauer, noi operam în concert o deschidere spre esenta Ființării, scoatem lucrările interpretate din taină și ascunderea lor și le dezvăluim adevărurile profunde și perene.

 

De ce iubesc spectatorii formatul acesta? Pentru că îi seduc într o altă realitate, îi "supun" prin iubire și cultură și le sporesc Ființa, îi iau de mână și îi duc Dincolo, în transcendența absolută a muzicii, în împărăția spiritului înalt și pur, a "spiritului absolut" - Hegel.

 

Temeiul acestei lucrări ziditoare și salvatoare este mântuirea prin credință și cultură, singurele căi de evadare și izbăvire din absurdul, haosul și înstrăinarea în care trăaim și va adresez indemnul: citiți și rugați-vă neîncetat și veți dobândi pacea lăuntrică.

 

Trends & News
RAD ART FAIR
16-19
mai
RAD ART FAIR
Bucuresti
Caro
GALA FOLCLORULUI  ROMANESC-2024
12
iun
GALA FOLCLORULUI ROMANESC-2024
Bucuresti
Sala Palatului
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
3
iun
BRUCE DICKINSON + special guest Trooper
Bucuresti
Arenele Romane
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles