CINEVA are sa vina
31
mai
CINEVA are sa vina
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
31 mai 2024, Ora 19:00

Info eveniment

Printre cele mai apreciate producții teatrale de la ARCUB, spectacolul de teatru contemporan CINEVA ARE SĂ VINĂ, regizat de Chris Simion-Mercurian, revine cu o nouă reprezentație vineri31 mai 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare.

O dramă psihologică scrisă de Jon Fosse, autorul norvegian care a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2023, spectacolul CINEVA ARE SĂ VINĂ îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, actrița distinsă de trei ori cu Premiul UNITER, și pe Ciprian Scurtea, actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Producția regizată de Chris Simion-Mercurian spune povestea unui cuplu aflat în impas în încercarea lor de a se reconecta. El și Ea – un cuplu ca oricare altul, cu visuri, idealuri, nesiguranțe – pășesc pragul unei case retrase, pe malul mării, cu scopul de a se regăsi. Realitatea pare să fie ușor diferită. Îi așteaptă o pustietate greu de suportat și o presimțire că cineva o bântuie pe Ea. O certitudine chiar a faptului că Cineva are să vină. Rămâne de descoperit dacă Cineva va tulbura liniștea protagoniștilor. Spectacolul mizează pe mister și suspans, în căutarea esențelor. Un teatru al tăcerilor, o poveste despre (ne)comunicare. Astfel, în reprezentația teatrală CINEVA ARE SĂ VINĂ, umorul „mângâie” dramele cuplului.

Chris Simion-Mercurian montează pentru prima dată pe scena ARCUB. Inițiatoarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud și Grivița 53, primul teatru privat din România construit în ultimii 70 de ani, autoare a peste zece cărți și a peste 30 de spectacole, Chris Simion-Mercurian a ales să pună în scenă la Sala Mare – ARCUB prima piesă de teatru scrisă de dramaturgul norvegian Jon Fosse, câștigătorulPremiului Nobel pentru Literatură anul acesta, „pentru piesele și proza sa inovatoare, care dau glas celor nespuse”, conform Comitetului Nobel al Academiei Regale Suedeze de Științe.

Scris în anii ’92-’93, textul dramatic CINEVA ARE SĂ VINĂ (Nokon kjem til å komme) este „despre oameni care trăiesc în proiecții, ființe care s-au pierdut pe sine, dar și-au creat speranța salvării prin celălalt”, nuanțează Chris Simion-Mercurian, regizoarea spectacolului.

Spectacolul regizat de Chris Simion Mercurian este ceva nou în contextul cultural. La limita dintre clasic și modern, reușește să bage spectatorul în sentimentul de răceală nordică. E imposibil să nu îți dai seama că acțiunea se plasează pe un fiord. Arhitectura casei, felul în care e scris textul, seriozitatea și îndepărtarea personajelor sunt semne clare ale modului de scriere al scandinavilor. Lăsând asemănările dintre Fosse și Ibsen, Ea face alegerea supremă la final,” Sânziana Mocanu, happ.ro.

Scenografia este semnată de duoul creativ Bianca și Sabina Veșteman, două tinere artiste care au în portofoliu scenografiile unor producții realizate la Teatrul Național București, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Țăndărică, iar coregrafia este realizată de Ioana Macarie, dansatoare, regizoare de dans contemporan, coregrafă de teatru și televiziune.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociația Culturală Grivița 53. Proiectul susține demersul Grivița 53 – primul teatru construit împreună datorită finanțării nerambursabile din granturile SEE, 2014-2021, prin programul RO-CULTURA.

CINEVA ARE SĂ VINĂ se joacă pe 31 mai 2024, de la ora 19.00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare.

 

CINEVA ARE SĂ VINĂ

de JON FOSSE

Traducerea: CARMEN VIOREANU

Distribuția:

EA…………………………………OFELIA POPII

EL, Proprietarul………………….CIPRIAN SCURTEA

Regia: CHRIS SIMION-MERCURIAN

Scenografia: BIANCA și SABINA VEȘTEMAN

Coregrafia: IOANA MACARIE

Concept video și sunet: CRISTI ENACHE

Concept lumini: ALIN POPA

Asistență regie: GEORGIANA ROȘU

Durata spectacolului: 1 oră și 15 min (fără pauză)

 

Trends & News
WHISKY FEST ROMANIA 2024
22-23
nov
WHISKY FEST ROMANIA 2024
Bucuresti
Caro
10 -14 ani - ATELIER  CREATIV PENTRU COPII - „Eroi si legende muzicale latine”
iunie
iulie
10 -14 ani - ATELIER CREATIV PENTRU COPII - „Eroi si legende muzicale latine”
Bucuresti
Casa Eliad
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Wonder Family Fest - Zile de Poveste!
2-4
aug
Wonder Family Fest - Zile de Poveste!
Feleacu, judetul Cluj
Wonderland Cluj Resort
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles