Bazinul de nord
26
mai
Bazinul de nord
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
26 mai 2024, Ora 15:00

Info eveniment

 

Cea mai recentă producție, spectacolul contemporan „Bazinul de nord” revine la ARCUB – Hanul Gabroveni luni, 13 mai, cu o nouă reprezentație de la ora 19.00 și duminică, 26 mai, de la ora 15.00, pe scena Sălii Mari.

Piesa de teatru „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, îi aduce pe aceeași scenă pe actorii Șerban Pavlu și Vlad Lință într-o poveste contemporană despre moralitate, putere și iertare, ce surprinde esența vieții de liceu și aduce în prim-plan problemele de adaptare specifice adolescenței și nu numai.

Biletele pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, respectiv 70 lei – Cat. I și 50 lei – Cat. II (pentru elevi, studenți, pensionari), atât online de pe Entertix.ro sau arcub.ro, cât și fizic, de la Casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90).

„Dramatismul întregului spectacol este impecabil dozat, scenele sunt construite prinr-un cumul atât de firesc gradat, încât publicul urmărește reprezentația de aproape două ore, fără pauză, cu răsuflarea tăiată. Cei doi actori au roluri complexe, adevărate partituri, pe care le abordează cu multă abilitate și cu o permanentă atenție la fiecare scenă, potențându-se neîncetat reciproc. (…) Bazinul de nord este un spectacol de înaltă clasă, care are trei ingrediente esențiale: un text dramatic impecabil scris, alert și inteligent, o propunere regizorală captivantă, provocatoare, cu valențe cultural-educative și o interpretare memorabilă a doi actori minunați, bine aleși”. Maria-Gabriela Constantin, Liternet.ro.

Producția teatrală regizată de Alexandru Mâzgăreanu se bucură de participarea actorului Șerban Pavlu, nume de referință al scenei românești, cu o vastă experiență și performanțe remarcabile în teatru și film, alături de tânărul și talentatul actor Vlad LințăAlexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai apreciați și premiați regizori ai generației sale, aduce în lumina reflectoarelor un spectacol ce promite să cucerească publicul prin subtilitatea interpretărilor și explorarea temelor profunde. În aceeași notă, actorii propun o interpretare captivantă și emoționantă a personajelor, invitându-vă la o reprezentație teatrală ce îmbină virtuozitatea creatorilor săi cu subiecte relevante pentru societatea contemporană.

„Bazinul de nord” de Rajiv Joseph vorbește despre corectitudinea politică, moralitate, despre moștenirea nefastă a sinuciderii adolescenților și despre vină. Textul abordează teme legate de rasă, religie și bogăție, împletite într-o țesătură dramatică ce demască nebănuita corupție. Ideea de vină, cu reverberațiile ei sociale și psihologice, este intens analizată pe măsură ce intriga se derulează în această dramă psihologică, unde directorul adjunct al unui liceu american de cartier și un elev de origină arabă se angajează într-un joc tensionat de-a șoarecele și pisica, declanșându-se o confruntare, care poate avea un final imprevizibil și consecințe periculoase.

Dramaturgul american Rajiv Joseph, prezență relevantă în pesajul teatral contemporan, se bucură de aprecierea criticilor de specialitate și a publicului, fiind nominalizat și laureat al mai multe premii, inclusiv un Obie Award (Premiile teatrale Off-Broadway), acordat în 2018 pentru Best New American Play, respectiv piesa de teatru Descrie noaptea, publicată în 2017; o nominalizare la Premiile Drama Desk și una la Premiile Pulitzer (cu Tigrul bengalez la grădina zoologică din Bagdad, în 2010).

Regia și lighting designul spectacolului sunt realizate de Alexandru Mâzgăreanu, scenografia este creată de Alexandra Boerescu, iar muzica originală este compusă de Alexandru Suciu.

BAZINUL DE NORD | 13 mai 2024, ora 19.00 | Sala Mare – ARCUB

BAZINUL DE NORD | 26 mai 2024, ora 15.00 | Sala Mare – ARCUB

de RAJIV JOSEPH

Traducerea: ELENA MORAR

Distribuție:

Dr. Danielson – ȘERBAN PAVLU

Khadim Asmaan – VLAD LINȚĂ

Regie și lighting design: ALEXANDRU MÂZGĂREANU

Scenografie: ALEXANDRA BOERESCU

Muzică originală: ALEXANDRU SUCIU

Durata spectacolului: 1 oră și 40 minute (fără pauză)

Spectacol recomandat publicului de peste 14 ani!

Producție realizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Partener: Zarea

Parteneri media: Radio București FM, Societatea de Transport Bucureşti, Agerpres.ro, Happ.ro, Liternet

 

Trends & News
WHISKY FEST ROMANIA 2024
22-23
nov
WHISKY FEST ROMANIA 2024
Bucuresti
Caro
10 -14 ani - ATELIER  CREATIV PENTRU COPII - „Eroi si legende muzicale latine”
iunie
iulie
10 -14 ani - ATELIER CREATIV PENTRU COPII - „Eroi si legende muzicale latine”
Bucuresti
Casa Eliad
Art Safari Editia Taine si Comori
8 mar
28 iul
Art Safari Editia Taine si Comori
Bucuresti
Palatul Dacia-Romania
Wonder Family Fest - Zile de Poveste!
2-4
aug
Wonder Family Fest - Zile de Poveste!
Feleacu, judetul Cluj
Wonderland Cluj Resort
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles