Chick Corea - Elektric Band
28
mar
Chick Corea - Elektric Band
Sala Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53, Bucuresti
28 martie 2024, Ora 20:00

Info eveniment

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta cu mandrie in Romania

 

CHICK COREA – ELEKTRIC BAND

 

Aranjamente moderne, solo-uri ce te tin cu sufletul la gura, fuziuni îndrăznețe, energie incredibilă. Un jazz de calibru datorat celor cinci muzicieni plini de spirit ce ni se alătură în seara de 14 Martie la Sala „Rapsodia” pentru a aduce un tribut legendarei trupe Chick Corea Elektric Band: Sorin Zlat (clape), Razvan Trifan (saxofon), Liviu Negru (chitară), Seby Yo (bas), Laurentiu Stefan (tobe). Acest tribut aduce omagiu unuia dintre cei mai influenți muzicieni ai timpurilor noastre, Chick Corea, a cărui creativitate și virtuozitate au redefinit genul muzical.

 

Ceea ce avea să devină un memorabil quintet de fuziune, a început de fapt ca un puternic trio electric. Demonstrand un nas fin pentru remarcabile tinere talente, Chick Corea - veneratul câștigător al 27 Grammy Awards și National Endowment for the Arts Jazz Master - i-a recrutat pentru noul său proiect pe tinerii Dave Weckl la tobe și John Patitucci la bas electric.  De la prima repetiție, au avut o chimie instantanee.

 

Nou cristalizatul Elektric Band si-a facut debutul în trio pe 19 aprilie 1985 la Elario's din La Jolla, California. A doua zi, au cântat la Festivalul de Jazz Queen Mary din Long Beach, California. Miles Davis, care era și el prezent cu propriul electric band, a asistat la setul Elektric Bandului și i-a spus lui Corea în culise: „Sună de parcă ati fi opt tipi!”

 

De-a lungul timpului, Chick Corea Elektric Band a reprezentat o sinteză remarcabilă de jazz fusion, avangardă și elemente electrice, plasându-se în fruntea mișcării muzicale progresiste.

 

PROGRAM:

Concertul “CHICK COREA – ELEKTRIC BAND” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions si va avea loc pe data de 28 Martie 2019, ora 20:00 la Sala “Rapsodia” din București.

 

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

 

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=rylmrOXsqnI

 

Recomandat de MAGIC FM!

 

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.