Concert pe intuneric
27
feb
Concert pe intuneric
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului 21, Cluj-Napoca
27 februarie 2024, Ora 19:00

Info eveniment

 

INTROSPECȚIE, introspecții, s. f. Observare și interpretare a propriilor stări și dispoziții mentale și emoționale; autoobservare. – Din fr. introspection. sursa: DEX '09 (2009)

Acesta este motto-ul concertului pe întuneric din acest an. Galopând între serviciu și casă, între magazine și întâlniri cu prietenii, înotând în notificări, anunțuri, reclame și multă multă informație uităm să observăm cum ne simțim. 

Ce fac visele noastre? scopurile noastre? am uitat de ele? le-am lăsat pe planul doi fiindcă rutina cotidiană ne-a ocupat toată energia?

Sugestia noastră este să meditați, dacă vă permite timpul plecați într-o vacanță și lăsați telefonul în geantă, observați și vă auto observați, ce simțiți? 

Iar dacă vacanța mai trebuie să aștepte, oferiți-vă 90 de minute pentru meditație. Seara, pe 27 Februarie, lăsați telefonul pe mod avion și bucurați-vă de muzică fantastic de frumoasă cântată la pian și lăsați gândurile să zboare. 

Programul face și el o călătorie prin stări și prin istorie, de la Bach, Rameau până la Chopin, Debussy și Glass. 

Mulțumiri speciale comunității de Patreon, care în continuare ne susține, lunar, cu mici și mari donații! Mulțumim!!! patreon.com/moldo_crescendo

La pian: Marcel Lazăr


Marcel s-a născut la Chișinău. Studiază pianul de la 7 ani, inițial ca un hobby apoi a fost transferat la Liceul de Muzică ”Ciprian Porumbescu” în clasa prof. Gaiană Teseoglu.
Au urmat cursuri de licență la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa prof. Daniel Goiți. În anul 3 de licență a primit o bursă de studiu la Universitatea Mozarteum Salzburg. A urmat un masterat la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. Dana Borșan, iar în prezent face un alt masterat, în muzică de cameră, la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena la clasa prof. Avedis Kouyoumdjian.

Marcel a cântat solo, cu orchestra și în componența ansamblurilor de muzică de cameră în Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Germania, Franța, Austria, Lituania, Italia și Elveția.
Unul din scopurile lui Marcel ca muzician este să aducă muzica clasică mai aproape de publicul larg. Cu acest scop în 2015 a fondat festivalul Moldo Crescendo. De atunci majoritatea concertelor le acompaniază cu explicații despre compozitori și piesele pe care le cântă, fiindcă, cred el, înțelegând această muzică poți intra într-un imens univers de experiențe și emoții.

 

Namaste!

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2025 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.