GALA FOLCLORULUI ROMANESC
8
nov
GALA FOLCLORULUI ROMANESC
Sala Palatului, Strada Ion Campineanu Nr. 28, Bucuresti
8 noiembrie 2023, Ora 19:00

Info eveniment

SPECTACOL EXTRAORDINAR

GALA FOLCLORULUI ROMANESC

ANSAMBLUL DOINA GORJULUI - 75 ANI DE ACTIVITATE

8 NOIEMBRIE – ORA 19.00, SALA PALATULUI

 

Folclorul nostru este sufletul secular al romanilor iar cufărul purtat de acesta pe spatele timpului a adunat o zestre de nestemate nepieritoare, devenind simboluri ale identității noastre naționale.

"Căci nu există bucurii mai de preţ ca averea de cuget şi simţire inclusă şi păstrată cu sfântă grijă de-a lungul vremurilor în adâncul  sufletului românesc, al moşilor şi strămoşilor noştri.” Alexandru Vlahuță

Era nevoie de o gală a folclorului nostru care sa reamintească tuturor generațiilor cât de important este sa ne știm rădăcinile și sa ne vibreze inimile laolaltă ascultând muzica neamului nostru.

Folclorul romanesc este cel mai bogat din Europa. Nu are cum sa nu iti vibreze sufletul ascultând prin glasul artiștilor noștri murmurul izvorului de la munte, suierul clasei sau freamătul codrului.

Pe 8 noiembrie portile Salii Palatului din Bucuresti devin neincapatoare pentru un spectacol sarbatoare o adevarata Gala a Folclorului Romanesc in care celebram 75 ani de activitate ai Ansamblului „Doina Gorjului”.

Cu o distributie de exceptie in care regasim mari nume ale folclorului romanesc impreuna cu solistii Ansamblului „Doinei Gorjului” si corpul de balet condus de Valeriu Saraolu, acompaniati de catre orchestra „Doina Gorjului” dirijata de Aurel Blondea si Florin Chiritoiu sub conducerea managerului Gheorghe Porumbel, aniversam intreaga activitate de 3 sferturi de veac precum si folclorul romanesc.

Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Capitanescu, Steliana Sima, Floarea Calota, Daniela Condurache, Valentin Sanfira, Gheorghe Rosoga, tanara speranta Natalia Popescu, Gelu Voicu, Vasilica Tataru, Alexandru Pugna, Nicolae Datcu, Gheorghita Nicolae, Adrian Stanca, Robert Tarnaveanu, Cristian Pomohaci, Emil Badea precum si marii solisti ai Ansamblui Doina Gorjului – Olguta Berbec, Andra Matei, Roberta Crintea, Ileana Laceanu, Alexandra Bleaje, Victorita Lacatusu, Ion Dragan, Georgiana Birsan, Adriana Soreanu, Claudia Torop care este si director artistic, Maria Loga si Ion Ghitulescu sunt cei care vor incanta sufletele si cu care vom dansa in seara de 8 noiembrie.

Ansamblul ”Doina Gorjului” este un brand greu de egalat la nivelul țării. Notorietatea s-a câștigat în timp prin prestația unor artiști inegalabili, dispăruți-Maria Tănase, Maria Lătărețu, Maria Apostol, Filofteia Lăcătușu ș.a. sau unii încă prezenți pe marile scene ale țării: Maria Ciobanu, Petrică Mâțu-Stoian, Niculina Stoican, Nelu Bălășoiu, Ștefania Etegan, Sica Rusu-Durlai, Olguța Berbec și Valentin Sanfira.

Ansamblu Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani este una dintre cele mai importante instituții de folclor din România, Ansamblul fiind de foarte mulți ani un ambasador al Gorjului în țară și peste hotare. Reperele sale istorice au cifre rotunde în acest an, 75 de ani de la apariția ”Tarafului Gorjului” și 55 de ani de la schimbarea numelui în ”Doina Gorjului. 

Regia artistica este semnata de omul de televiziune Cosmin Man iar prezentatoare este Codruta Florescu.

Spectacolul incepe la ora 19:00.

Informații: 0745 171 770, 0722 408 143.

 

Trends & News
Stiu romanii sa colinde - Georgiana Lobont si invitati speciali
19
dec
Stiu romanii sa colinde - Georgiana Lobont si invitati speciali
Bucuresti
Sala Palatului
PIAF THE SHOW - NATHALIE LERMITTE
3
mar
PIAF THE SHOW - NATHALIE LERMITTE
Bucuresti
Sala Palatului
NOUA PREMIERA  ALTFEL…romanta  - TUDOR GHEORGHE
21
dec
NOUA PREMIERA ALTFEL…romanta - TUDOR GHEORGHE
Bucuresti
Sala Palatului
STEFAN BANICA - CONCERT EXTRAORDINAR DE CRACIUN
8-10
Dec
STEFAN BANICA - CONCERT EXTRAORDINAR DE CRACIUN
Bucuresti
Sala Palatului
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2023 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles